Gelibolu’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler Çanakkale valilik onaylı başlattıkları kampanyalar ile minik Merve’nin tedavisinin yapılabilmesi için gerekli olan 2 milyon dolara yakın miktarı toplamak için var güçleri ile çalışıyor. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ da geliri minik Merve’ye gidecek olan “sofra” isimli tek kişilik tiyatroyu izlemeye gitti.

MİNİK VERMENİN HAYATA TUTUNMASI İÇİN KAMPANYALAR DEVAM EDİYOR
Tekin Ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan dört yaşındaki Merve Tekin’in hastalıkla mücadelesi doğduktan 2 ay sonra başladı. Merve 2 aylık olana kadar ters giden bir şeylerin olduğunun farkına varan Tekin ailesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine giderek durumu anlamaya çalıştı. Minik Merve’nin durumunun anlaşılabilmesi için çok sayıda test yapıldı. Testlerin sonuçları ise Tekin ailesini adeta yıktı. Tekin Ailesi minik kızları Merve’nin Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olan SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Kızının SMA hastası olduğu nu öğrenen Müteahhit Baba kızının hastalığını yavaşlatmak için tüm imkanlarını seferber edip minik kızlarını tedavi ettirmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadı. Tekin ailesi minik kızları Merve’nin yaşama tutunmasını sağlamak için Çanakkale valiliği onaylı kampanya başlattı. Merve’nin tedavisi için gerekli olan 1 Milyon 825 Bin dolar tutarındaki tedavi ücretinin toplana bilmesi için Gelibolu’da ki Sivil Toplum Kuruluş ve Dernek bir araya gelerek, Merve’ye umut olmak için onun yaşamasına yardımcı olmak için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan girişimleri başlattılar. Merve’nin hayata tutunabilmesi için kampanyalar Çanakkale merkez başta olmak üzere bir çok ilçede gönüllüler tarafından yürütülmeye başlandı. Mimik Merve’nin hayata tutunabilmesi için Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar ve bağış stantları yaptırıldı ve bu stantlar Çanakkale merkez ve ilçelerde işlek caddelere gönüllüler tarafından konularak Merve için bağış toplandı. Ayrıca minik Merve’ye SMS üzerinden bağışların yapılabilmesini saplamak için 2809 numarasına SMS atarak 1 SMS 20 TL olarak bağış yapılması kolaylığı sağlandı. Minik Merve için Gelibolu Kent konseyi tarafından organize edilen “Sofra” isimli tek kişilik tiyatro oyununun geliri de minik Merve’nin kampanyasına bağışlandı. Tiyatro oyununa Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’da eşi ile birlikte izledi.

MERVE’YE DESTEK İÇİN TİYATRO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, geliri SMA hastası Merve Tekin’in yardım kampanyasına verilmek üzere Kent Konseyi öncülüğünde AKM salonunda sahnelenen “Sofra” isimli tek kişilik tiyatro gösterimine eşi ile birlikte katıldı. Başkan Özacar Merve Tekin’e destek amacıyla gösterime katılım sağlayan izleyicilere teşekkür etti.

Ogün İnal