Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak’ın yürüttüğü ‘Araştırma Projesi’ dersi kapsamında Yenice İlçesi Taban Köyü’ndeki İlköğretim Okulunda Gökkuşağı Çocukları Okul Boyama Sosyal Sorumluluk Projesi’ni gerçekleştirdi.
Süreç içerisinde bu proje ile birlikte yedi anlamlı projeye daha imza attan öğrenciler, dönem boyunca toplamda 13 farklı sosyal sorumluluk projesi ile Çanakkale’de farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kan ve donör bağışı, okuma ve spor etkinliği, Lösev için yardımlaşma kampanyası, geri dönüşüm projesi bu projelerin arasında hayata geçirenlerin içinde yer alıyor.
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak’ın yürüttüğü ‘Araştırma Projesi’ dersi kapsamında Çanakkale’nin Yenice İlçesi Taban Köyü’ndeki İlköğretim Okulunda Gökkuşağı Çocukları Okul Boyama Sosyal Sorumluluk Projesi’ni gerçekleştirdi. Tüm okulun çevresi ve Atatürk büstü boyanarak okul duvarlarına başta gökkuşağı olmak üzere minik öğrencilerin ilgisini çekebilecek resimlerle süslendi
Gökkuşağı Çocukları Okul Boyama Sosyal Sorumluluk projesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü  İsmail Baykal, Şube Müdürü Murat Özkan, Yenice Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Murat İldirir, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, ile öğrenciler katıldı.
Projede ihtiyacı olan  köy okulunun duvarları boyanarak,  hem okula katkı sağlamayı hem de  köy okulundaki minik öğrencilerle bir araya gelmeyi amaçlayan öğrenciler, dönem boyunca toplamda 13 farklı sosyal sorumluluk projesi ile Çanakkale’de farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Çağlak, “Sosyal sorumluluk projesi 2019-1 Losev "umuda hayat ol" diyerek başladık bu sene projelere.  Atıkların geri dönüşüm projesi kapsamında Çanakkale Belediyesi yetkilileri, 17 BURDA AVM ve öğrencilerimle bir projeyi daha mutlulukla noktaladık. ‘Sporda Farkındalık’ dedik ve öğrencilerimizle kordonda spor yaptık. Temiz çevre dedik ve kepez piknik alanını temizledik. Bu etkinlik içinde öğrencilerime, Kepez Belediyesi’ne ve destek veren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. 5. projemizde, kan ve donör bağışı için çalıştık. Daha sonra bu memleket bizim, bu köy bizim, bu çocuklar bizim dedik ve güzel ülkemin her köşesinde yardıma muhtaç köy okulları olduğu bilinci ile Yenice Taban Köyü ilkokulunun çevresinde boyama etkinliği gerçekleştirdik. Okulda bir tane birleştirilmiş sınıf ve bir tane anasınıfı var. İki öğretmen canla başla çalışıyorlar. Bölgenin tek okulu ve diğer köyler taşımalı eğitim sistemini kullanıyor. Sadece bir fırça sürebildik güzel çocuklar için. Herkese çok teşekkür ederim. Bu en çok ilgi gören projemiz oldu.  Son olarak, okumak birlikte güzel dedik. Keşke okumak dikkat çekilmesi gereken bir şey olmasaydı. Özgürlük Çay Bahçesi’nde hep birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdik. Halk Kütüphanesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Dönem boyunca toplamda 13 projeyi hayata geçirmiş olacağız. Böylece hem öğrencilerimizle dersin içeriği konusunda aktif öğrenme gerçekleştirmiş oluyoruz hem de Çanakkale halkında bir farkındalık yaratmış oluyoruz. BİL MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Enver Yolcu, Bölüm Başkanı Dr. Ögr. Üyesi Sena Erden Ayhün ve Öğr. Gör. Seçil Düztepe’ye de projelere sağladıkları özverili katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Dilek Akşen