Öğrenciler yaptıkları açıklamada 2022-2023 Akademik Yılı’nın başında Öğrenci Tabldot yemeklerinin 5 TL ‘ den 7,50 TL’ye, öğrenci aynı gün içerisinde yeniden yemek yemek istemesi durumunda ikinci basım ücreti olan  17,25 TL’nin de  27 TL’ye çıkarılmasını protesto ettiler. Öğrencilere verilen yemeklerin kalitesiz ve sağlıksız olduğunu da iddia eden öğrenciler taleplerini protesto ile devam ettirdi. Açıklamalarının ardından ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat’ı görüşmek isteyen öğrenciler” rektör hoca gelmezse oturma eylemimize devam edeceğiz dediler.

REKTÖR MURAT İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER
 
ÇOMÜ’ lü öğrenciler adeta kazan kaldırdı. ÇOMÜ’ lü üniversite öğrencileri Terzioğlu kampüsü ÖSEM binasında verilen yemekler başta olmak üzere merkezde KYK yurtlarında ve ilçelerde bulunan fakültelerdeki yemek fiyat ve kalitesini protesto ettiler. “Kalitesiz, doyumsuz fahiş fiyatlı yemeklerden bıktık. Geçinememekten ve barınamamaktan sonra şimdi de beslenemiyoruz. Böyle yaşamak istemiyoruz” açıklamasıyla hafta başında ÖSEM binasının önünde buluşacaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz gün Terzioğlu Yerleşkesi’ nin içerisinde bulunan ve öğrenci yemekhanesinin verildiği Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (ÖSEM) önünde bir araya gelen öğrenciler, yemek fiyatları ve yemek kalitesini konusundaki taleplerini düzenledikleri basın açıklaması ile duyurduklar. Sağlıksız yemekler yemek zorunda bırakıldıklarını ve yüzde 50 oranında yapılan zam nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyleyen ÇOMÜ’lü Öğrenciler, ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat ile görüşme talebinde bulundular
 
“BİZLER MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ”
 
ÇOMÜ’ lü Öğrenciler, ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat ile görüşme talebinde öncesinde yaptıkları basın açıklamasında öğrenci yemeklerine yapılan yüzde 50 zamma rağmen hala yetersiz beslendiklerini ifade ettiler. ÇOMÜ’lü öğrenci Kürşad Berk Yurtsever’in okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi. “Öncelikle dün İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlenen hain bomba saldırısındaki patlamada yaşamlarını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Değerleri sıra arkadaşlarımız, sizlerin de bu konuda bizim yanımızda olduğunuzu ve bu şekilde yaşamak istemediğinizi biliyoruz. ÇOMÜ’ lü öğrenciler olarak; hem KYK yemekhanesinden hem de üniversitemizin yemekhanesinden memnun değiliz. Bu iki konuya kısaca değinmemiz gerekirse, ilk olarak KYK yemekhanelerinde bu sene başında yapılan değişiklikten dolayı yemekleri tercih hakkımız elimizden alındı. Bunun yanı sıra bize sunulan yemekler yetersiz ve sağlıksız. KYK yurtlarında bize verilen menülerde sürekli olarak kurtlu, böcekli, pişmemiş, temiz olmayan yemeklerle karşılaşıyor ve bu yemekleri tüketmek zorunda bırakılıyoruz. Diğer bir konu ise, üniversitemiz yemekhanesindeki, bu yıl yapılan yüzde 50 zam ve bu zamma rağmen hala yetersiz beslenmemizdir. Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz üniversitemize bağlı olan bu yemekhanede öğrenciler olarak devamlı mağduriyet yaşıyoruz. Ekonomik sorunlardan dolayı bu yemeklere mecbur bırakılıyoruz. Ve bu ekonomik sorunların faturası bize kesiliyor. Biz öğrenciler olarak böyle yaşamak istemiyoruz. Çünkü bizler müşteri değil, öğrenciyiz! Rektörümüz Sedat Murat’ı öğrencilerin dertlerine çözüm bulması için buraya davet ediyoruz. Bize kulak verdiğiniz için teşekkür ederiz.”
 
REKTÖR YERİNE GENEL SEKRETER MONUS GELDİ
 
Açıklamanın ardından Rektör Murat ile konuşmak istediklerini ifade eden öğrenciler, Rektör Murat’ın ÖSEM Binası önüne gelene kadar oturma eyleminde bulunacaklarını söylediler. Bir süre oturma eylemi gerçekleştiren ÇOMÜ’lü öğrenciler Rektör Murat yerine ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus ile görüştü. Öğrenci yemeklerindeki sorunları yeniden Genel Sekreter Monus’a anlatan öğrencilere; 15 gün önce yapılan yemek ihalesinde öğrenci yemekleri  yeni bir yemek şirketi’nin yapmaya başladığını ifade ede Monus, öğrencilerin şikâyetlerini Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) üzerinden mutlaka iletmelerini gerektiğinin altını çizdi. Monus öğrencilere yaptığı açıklamada  “Biz üniversite olarak yemeklerin kalite denetimini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Hatta kendimiz de burada yiyoruz. Sorunlarınızı yemek tedarik eden şirkete ileteceğim” dedi. Monus, yemek fiyatları konusunda maliyetlerin devreye girdiğini iletti. Konuşmanın ardından öğrenciler ise taleplerine karşılık alamadıkları nedeniyle tatmin olmadıklarını, sorunlara çözüm getirilmezse eylemlerine devam edeceklerinin altını çizdi. Öğrenciler, “Biz öğrenciler olarak böyle yaşamak istemiyoruz. Çünkü bizler müşteri değil, öğrenciyiz!” sloganları atarak eylemlerine son verdi.
 
Ogün İnal