5 subay ve 81 er 3 Kasım 1914 günü İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerin bombardımanı sonucu, Seddülbahir Kalesi içindeki tabyanın cephaneliğinin isabet alınmasıyla şehit düştü. Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği gün olan 3 Kasım’da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyündeki Seddülbahir Kalesi'nin girişinde bulunan 3 Kasım Şehitliği'nde Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitleri rahmet ve minnetle anıldı.
5 subay ve 81 er 3 Kasım 1914 günü İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerin bombardımanı sonucu, Seddülbahir Kalesi içindeki tabyanın cephaneliğinin isabet alınmasıyla şehit düştü.
Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği gün olan 3 Kasım’da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyündeki Seddülbahir Kalesi'nin girişinde bulunan 3 Kasım Şehitliği'nde Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitleri rahmet ve minnetle anıldı.
Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerler için dua edilmesinin ardından şehitliğe protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı.

Dilek Akşen