Bağışı köy camisinin halılarını değiştirmek üzere kullanmaya karar veren köylüler, tadilata başlarken, camide daha büyük tahribatlar olduğunu fark edince, maliyet de büyüdü. Sosyal medya hesaplarından seslenen köylüler, “Köyümüz ile irtibatı olan herkes; köyde yaşayanlardan çocukluğu gençliği köyde geçenlerden, damatlardan, gelinlerden, emeklilerden özellikle Biga’da, Çan’da Çanakkale’de büyükşehirlerde yaşayan ve geliri olan herkesten yardım talep ediyoruz ve bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Bezirgânlılar, sosyal medyada, kendi aralarında bir yardım kampanyası başlatarak camilerini iyileştirmek için gerekli parayı toplamaya uğraşıyor.

Biga, Bezirgânlar Köyü’nde Bursa’dan gelen bir balıkçı camiye bağış yapınca köylüler kendilerini cami tadilatı içerisinde buldu. Cami Hocası ile görüşen balıkçının “caminin bir ihtiyacı var mı?” sorusu üzerine camiye bağış yapmasının ardından bir araya gelen köylüler, önce cami halılarını değiştirmek üzere yola çıktı.  Tadilata başlarken ölçü işlerinde halıları kaldıran köylüler tahtaların da çürüdüğünü görünce masrafın da bir o kadar büyük olduğu anlaşıldı.
 
 Biga Köy Haberleri sayfasında da paylaşılan habere göre,  meçhul balıkçı köylüleri böylece harekete geçirmiş oldu.
 
Bezirgânlıklar, Bezirgânlar Köyü Grubu isimli hesapları ile sosyal medyada, kendi aralarında bir yardım kampanyası başlatarak camilerini iyileştirmek için gerekli parayı toplamaya uğraşıyor.
Sayfada ise şu bilgiler yer aldı:
 
“Değerli Bezirgânlar Köyü Grubu Takipçileri,  Köyümüz camisi dış cephe düzenlemesi hakkında bilgi verdim ve birkaç da görsel paylaşmış idim. Dış görünüm gerçekten güzel oldu.
Geçenlerde Bursa ’dan bir balıkçı gelmiş ve Cami Hocamıza sormuş; caminin bir ihtiyacı var mı diye. Sonra 1.500.- TL vermiş. “Cami için kullanırsınız” demiş Bu konuları etrafımızdaki kişiler ile konuşurken, halıların zamanın gerisinde kaldığı kirli ve rutubet koktuğu konusunda hem fikir olup değişmesi gerektiğine karar verdik. Biraz istişare ettik, köylülerimizi, eşi dostu gözden geçirdik.( Sayfa takipcileri dahil) “Hepimiz elimizi taşın altına koyarsak rahat bir şekilde bu işin altından kalkarız” dedik. Bir kaç görüşme yaptık, ertesi gün bir halı firmasının yetkilisi geldi. Camiyi ölçütü, toplam 140 m2 dedi ve buna göre sadece halı fiyatı 100.000.- TL civarı tutuyor. Biz biraz araştırmak için zaman istedik ve gönderdik.  Bu arada daha önceden de biliniyor idi ve ölçü alırken de bariz bir şekilde fark edildi, tabanda çöküntüler mevcut. Herhalde parke de yer yer kırıklar var diye düşündük Nasıl tamir edilir, ne yapılabilir, bir bakalım dediğimizde, rutubetten tahtalar tamamen çürümüş, parkeler kısmen çürümüş. Epeyce yoğun bir rutubet kokusu var. Tabanı, biraz parke biraz halı tutuyor. Neredeyse çökmek üzereydi ve görüldüğü gibi söküldü.
Halı değişimi diye yola çıktık, tabanı tamamen değiştirerek başlayacağız işe. Köyde tadilat kampanyasını başlattık sağ olsunlar, genci yaşlısı, kadını erkeği sahip çıkıyorlar.
Bu akşamdan itibaren de sosyal medya üzerinden başlatıyoruz.  Köyümüz ile irtibatı olan herkes; köyde yaşayanlardan çocukluğu gençliği köyde geçenlerden, damatlardan, gelinlerden, emeklilerden özellikle Biga"da, Çan"da Çanakkale" de Büyükşehirlerde yaşayan ve geliri olan herkesten yardım talep ediyoruz, ve bekliyoruz. Ayrıca bu konuyu etrafınızdaki insanlar ile lütfen paylaşın. (Özellikle patronlar ile) Belki de hayır yapmak için yer arayanlar ile karşılaşacaksınız. Yardımın ne şekilde ve kimden geleceği belli olmaz.  Koordinasyonu ben yürüyeceğim, benimle ittibat kurabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.
 
Dilek Akşen