TOKİ ihale tarihi 28 Kasım 2022 Pazartesi saat 14.00 olarak açıkladı. Ayrıca, Kasım ayı içerisinde Karabiga ve Ezine’deki projeler için de Kasım ayında ihaleye çıkılacak.

TOKİ’nin 2020 yılında Cevatpaşa Mahallesi’nde 509 konut ve 25 dükkân yapacağını duyurmasının ardından çekilen kuralarda hak sahibi olan dar kesimli ailelerin bekleyişi de başlamıştı.
TOKİ, ilk olarak 24 Mart tarihinde inşaat ve altyapı çevre düzenlemesi için ihaleye çıktı. Ancak ilk ihalede katılan firma olmayınca bu kez 17 Haziran’da tekrar ihaleye çıktı. Ülkede artan enflasyon nedeniyle ikinci ihaleye de hiçbir firma teklif vermedi. TOKİ, bu kez üçüncü kez ihale açtı. 5 Ekim tarihinde yapılan ihaleye yine teklif veren firma çıkmadı.
Her defasında ev hayalleri bir kez daha yıkılan aileler için yeni umut ışığı 28 Kasım 2022’de yeniden yanacak.
Önceki üç ihalesi teklif verilmemesi nedeni ile iptal edilen Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Cevatpaşa Mahallesi 509 Adet Konut ve 25 Adet Dükkân İnşaatı İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi için 4. kez ihaleye çıkılıyor. TOKİ ihale tarihi 28 Kasım 2022 Pazartesi saat 14.00 olarak açıkladı. Ayrıca, Kasım ayı içerisinde Karabiga ve Ezine’deki projeler için de Kasım ayında ihaleye çıkılacak.

KASIM AYINDA 3 İHALE YAPILACAK
Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesindeki 104 adet konut ve 1 adet büfe inşaatlarının yanı sıra, Ezine ilçesindeki 388 adet konut, 12 adet dükkân ve 1 adet cami inşaatının ihaleleri de aynı ay içerisinde yapılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) internet sitesindeki bilgilere göre; Çanakkale’deki ilk ihale 7 Kasım’da Biga İlçesi Karabiga Beldesi 104 adet konut ve 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için gerçekleştirilecek.

İkinci ihale ise 25 Kasım’da Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki 388 adet konut, 12 adet dükkân ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için yapılacak.
Dilek Akşen