Gelibolu Yarımadası Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşlarında zorlu koşullar altında gerçekleştirilen sağlık hizmetlerini gelen ziyaretçilere aktarabilmek için 3 aşamadan oluşan bir proje hazırladı ve hazırlanan bu projenin birinci aşaması Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi Açık Hava Sergisi, 18 Mart 2018'de ziyarete açıldı.

Açıldığı günden bu yana yerli yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören sergi, ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşatıyor.
İkinci aşamada ise "1915 Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi" çalışmaları tamamlandı. Gelibolu Yarımadası Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı önderliğinde Konya Selçuklu Belediyesinin destekleri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin de katkılarıyla hazırlanan müze de dönemin fotoğraflarından esinlenerek, cephe gerisinden getirilen askerlere yapılan müdahale ve ameliyatların, hastanelerde bulunan laboratuvar çalışmalarının, ağız ve diş tedavilerinin, yaralı asker koğuşları ile yaralı kadın ve çocuk koğuşu canlandırması bulunuyor.

Projenin üçüncü aşamasında ise müzenin arka bahçesine "Siper Canlandırması Projesi ve Uygulama İşi" bulunuyor.

Şenay Azman