Lapseki Toplum Sağlığı   İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ufuk İlter Güney, Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay boyunca kanser taraması yapılacağını ifade ederek, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü eskiden akciğer kanseriydi ancak şimdi  her sekiz kadından biri her 100 erkekten birinde meme kanserine yakalanabiliyor.  Biz de bu yüzden sağlık bakanlığımız tarafından başlatılan sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızı bu sağlık taramasına bekliyoruz” dedi.
Lâpseki Toplum Sağlığı Merkezi, Lâpseki Devlet Hastanesi meme kanseri ile mücadele kapsamında bir ay boyunca Lapseki Devlet Hastanesi kanser taraması yapılacak.
Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde başlanan sağlık taramasında sağlık taramasına katılan bayanlara Toplum sağlığında görevli hemşireler tarafından pembe kurdele takıldı ve çiçek takdim edildi.
Lapseki Toplum Sağlığı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ufuk İlter Güney, “Kanser Tarama aracı bir ay boyunca Lapseki’de kalacak. Hafta içi her gün hem köylerimizden hem de ilçe merkezinden kadınlarımız kanser taraması özellikle de meme kanseri taraması için buraya servislerle taşınacak burada mamografileri yani ne gerekirse yapılacak. Bize ayrıca telefonla ulaşanlara yardımcı oluyoruz. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü eskiden akciğer kanseriydi ancak şimdi her sekiz kadından biri her 100 erkekten birinde meme kanserine yakalanabiliyor.  Biz de bu yüzden sağlık bakanlığımız tarafından başlatılan sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızı bu sağlık taramasına bekliyoruz” dedi.
Haber Merkezi