Projede İtalya’dan Perugia Üniversitesi Ve Umbria Çiftçiler Konfederasyonu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İle Hollanda, Avusturya Ve İspanya’dan sosyal örgütler görev alıyor.
 
CIA Umbria Çiftçiler Konfederasyonunu salonunda gerçekleştirilen proje toplantılarının ilk günü öğleden önce proje kapsamında yapılan çalışmalar, proje çıktıları, web sayfasının tamamlanması tartışıldı. 
 
Web sayfalarından sosyal çiftçilikle ilgili detaylı bilgilere İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca Ve Türkçe dillerinde ulaşılabiliyor. Öğleden sonraki programda, sosyal çiftçiliğin toplumsal yararları, Perugia Üniversitesi Ziraat Fakültesinde akademisyenlerinde yer aldığı etkinlikte tartışıldı ve akşamında, La Rondine A Maccarello çiftliğinde hayata kazandırılan gençlerin yetiştirdikleri, ürettikleri ürünler tanıtıldı. Etkinlikler Umbria TV’de geniş kapsamlı olarak verildi.
 
Toplantıları organize eden Dr. Massimo Canalicho, proje etkilerinin yaygınlaştırılması kapsamında mükemmel bir organizasyona imza attı.
 
Proje Koordinatörleri Dr. Massimo Canalicho Ve Prof.Dr. Kemal Çelik, yaptıkları değerlendirmede, kendini dahi ifade etmekte güçlük çeken insanların, sosyal çiftliklerde kendilerini sürdürebilecek düzeye geldiklerini, anne ve babaya veya herhangi bir kimseye bağımlı olmaksızın yaşayabileceklerini, sosyal çiftliklerin bütün dünyada yaygınlaşması gerektiğini, aynı zamanda bu sektörün çiftçiler için yeni bir yatırım alanı olduğunu ifade ettiler.
 
Şenay  Azman