Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yemek ücretlerine gelen yüzde 50’lik zammı eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Üniversite Komisyon Başkanı, Çanakkale Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eren Saraç, ÇOMÜ ana giriş kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Üniversite kapısından basın açıklaması yapan Saraç, AK Parti’nin üniversite teşkilatı olan ÜniAk’lı gençlerin ÇOMÜ içerisinde parti logolu yelekler ile stant açarak siyasi propaganda yaptıklarını da iddia ederek, CHP stantlarının okul dışında da içinde de engellendiğini de sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Üniversite Komisyon Başkanı, Çanakkale Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eren Saraç, Gençlik Kolları ile birlikte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki( ÇOMÜ) yemek ve yurt sorunları ile ÇOMÜ ana giriş kapısı önünde bir basın açıklaması ile dile getirdi. AK Parti öğrenci teşkilatlarının ÇOMÜ içerisinde stant açması konusunda da eleştirileri olan Saraç, “ÜniAk’ın üniversitenin içerisinde yelekle durmasının ve stant açmasının onaylarını kimlerden ve hangi hakka dayandırılarak üniversite içerisinde onay aldıklarını belgeleriyle istiyoruz” dedi.
Başkan Yardımcısı Saraç barınma sorununa değinerek,  barınma sorunlarının arttığını ve yemeklerin tek tip çıktığını ifade etti. Yemeklerden kurt çıktığını da sözlerine ekleyen Saraç; “Biz öğrenci arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin bu sıkıntılar içinde hayatlarını devam ettirmeye çalıştırdıklarını biliyoruz. Biz öğrenci kardeşlerimizin her daim yanındayız. Bu konuda arkadaşlarımızdan çok fazla şikayet alıyoruz.  Buradan sormak istiyorum. KYK yurtlarını bu kadar problemli olduğu  bilinmesine rağmen Çanakkale’de bu yıl  5.300  öğrencinin  yurtlara başvurması  yurtlarının kalitesini mi yoksa öğrencilerin ve ailenin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı mı yansıtır?  Biga ilçemizde, 2016 Darbe girişiminden sonra 3 FETÖ yurdu, ilim  yayma cemiyetine verildi. Dernek adı altında gerici örgütlenmelerin önünün açılmasını kabul etmiyoruz. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı bir çok evde 1+1 evlerde en az 2-3 kişi, 2+1 evlerde en az 3 kişi, 3+1 evlerde en az 4-5 kişi kalmak zorunda kalıyor çünkü ev kiralarını karşılayamıyorlar. KYK yurduna yerleştirilemeyen öğrencilere barınma desteği verilmesi önerisini CHP grubu olarak TBMM’de sunduk. AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Bunun neden olduğunu soruyoruz?” dedi.

“ÖĞRENCİ KARDEŞLERİM, KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR.”
ÇOMÜ yemek ücretleri konusunda sıkıntılar olduğunu da ifade ederek sözlerine devam eden Saraç, “Geçen sene 5 TL verip tükettiğimiz yemekler için  şimdi bizlerden 7.50 TL isteniyor. Bu da %50 zam demektir. Biz öğrenciler olarak bu ücretleri karşılayabilecek bütçeye sahip değiliz. Bu zamların yanında yemek porsiyonları oldukça az ve yemekler kalitesiz yapılıyor. Biz öğrenciler olarak günümüzün çoğunu geçirdiğimiz okula bağlı bu yemekhaneden memnun değiliz. ÇOMÜ idarecileri öğrencilerin sesini duysun! Öğrenciler yeterince beslenemiyor! Öğrenciler  kalitesiz bir biçimde besleniyor! Bizler buradayız ve en temel hakkımız olan beslenme ihtiyacımızı sizlerden alacağız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, bundan gurur duyan, asla bu ülkeyi terk etmek istemeyen gençleriz. Biz böyle yaşamak istemiyoruz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. CHP Çanakkale Gençlik Kolları olarak söylüyoruz. Öğrenci kardeşlerim, kapımız sonuna kadar açıktır. Bize ulaşabilir, dertlerini ve sorunlarını bizimle paylaşabilirsiniz. Unutmayın asla yalnız değilsiniz” dedi.

“YAPTIKLARI BU SİYASİ PROPAGANDANIN HESABINI TÜM  ÖĞRENCİLERE VERMEK ZORUNDA OLDUKLARINI BİLSİNLER”
Öte yandan, AK Parti’nin üniversite teşkilatı olan ÜniAklı gençlerin ÇOMÜ içerisinde parti logolu yelekler ile stant açarak siyasi propaganda yaptıklarını da iddia eden Başkan Yardımcısı Saraç, CHP stantlarının okul dışında da içinde de engellendiğini de sözlerine ekledi.
Saraç; “Bize eşit imkanların sunulduğu, tarafsız bir ortam olarak gösterilen üniversitemizde,  AKP’nin üniversite teşkilatı olan “Üni Ak”lı  gençler, okul içinde bağlı oldukları bu teşkilatın yelekleriyle kendi siyasi propagandalarını gerçekleştiriyorlar.  Bu kişiler ‘sözde tarafsız’ okulumuz içinde eğitim ve taraflı siyaseti bir arada yürütürken; bizler, bırakın okul içinde çalışma yapabilmeyi, okulun dış bölgesindeki alanlarda bile standımızı açarken engellendik.  Bizi engelleyenler bilsin ki: bizler hedeflerimizden, umutlarımızdan, eşit öğrencilik ve bize verilen tüm sosyal haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve tüm bu ayrıştırmaların arkasında bulunanlar  bizlere, “ÜniAk’ın üniversitenin içerisinde yelekle durmasının ve stant açmasının onaylarını kimlerden ve hangi hakka dayandırılarak üniversite içerisinde onay aldıklarını belgeleriyle istiyoruz. Ve bu kişiler,  yaptıkları bu siyasi propagandanın hesabını tüm  öğrencilere vermek zorunda olduklarını bilsinler!” dedi.
Eren Saraç, geçtiğimiz hafta madem  kazasında hayatını kaybeden 41 işçi için de; “Bartın’ın Amara ilçesinde bulunan maden ocağı 41 işçiye mezar oldu! Bizler Alın terine kömür karası değmiş maden emekçilerimizin her zaman yanındayız. Hayatını kaybeden madencilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dilek Akşen