Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Geyikli Beldesinde; Ezine Kaymakamlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Ezine Ziraat Odası ortaklığında düzenlenen "Geyikli 2. Zeytin Hasat Şenliği" Geyikli Beldesi Pazar yerindeki açılış töreni ile başladı.

ŞENLİKTE ZEYTİN YAĞININ VE HASADININ ÖNEMİ VURGULANDI
Açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci,  İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ezine Belediye Başkanı Güray  Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Murat Şeker, ÇOMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Ferah Özkök, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale OSB Başkanı Fahrettin Ersoy,   Kurum Amirleri, Siyasi Parti İl/İlçe Başkanları, Ziraat Odası Başkanları,  Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları, öğrenciler ve çok sayıda üretici katıldı. Zeytin Hasat Şenliği; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Halk oyunları gösterisi yapıldı. Törende Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu tarafından zeytin, zeytinyağının ve hasat şenliğinin bölgemiz ve ilimiz açısından önemini anlatan birer konuşma yapıldı. Törende; 2. Geyikli Zeytin Hasat Şenliğine desteklerinden dolayı Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve beraberindeki heyete Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu tarafından plaket verildi. Protokol tarafından şenlik alanında zeytin ve zeytinyağı ile bu alanda girdi ve ekipman satan firmalar tarafından açılan stantlar gezildi, bilgi alındı.
Ardından protokol, beraberindeki heyet ve katılımcılar zeytin bahçesine geçerek yapılan dualar ile 2023/2023 zeytin hasat sezonu başladı. Günün anısına zeytin fidanlarının dikilmesinin ardından şenliğin 1. günü tamamlandı. 2. Geyikli Zeytin Hasat Şenliğinde ayrıca en iyi natürel sızma zeytinyağı ve zeytinyağlı yaprak sarması yarışmaları düzenlendi.

Haber Merkezi