Bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Çanakkale’de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'ni ziyaretinde Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde bulunan anı defterine, "Geçmişte kanla yıkanmış bu topraklarda bugün birlikte olmamız ve yarın da beraber olacağımız gerçeği, şehitlerin fedakârlıklarını unutmayacağımızın bir göstergesidir. Bugün de yarın da dünya barışını koruma yönündeki kararlılığımız devam edecektir. Ruhlarınız şad olsun" notunu yazarak imzaladı.

Bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Çanakkale’de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Troya ziyaretinin akabinde Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı da ziyaret etti.
Şehitler Abidesi’nde sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakan büyükelçiye,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir eşlik etti.
Büyükelçi Meyer-Landrut, Başkan Kaşdemir'den, Hisarlık Tepe'deki Şehitler Abidesi'nde bölge ve Çanakkale Savaşları hakkında bilgi aldı. Daha sonra eşi Brigitte Landrut ve Alan Başkanı Kaşdemir ile sembolik şehitliğe karanfil bırakarak Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Fransız Askeri Mezarlığı ile İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nı da  ziyaret eden Büyükeliçi Meyer-Landrut;  ziyaretin devamında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde hazırlanan sunumu izledi.

“DÜNYA BARIŞINI KORUMA YÖNÜNDEKİ KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK”
Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde bulunan anı defterine, "Geçmişte kanla yıkanmış bu topraklarda bugün birlikte olmamız ve yarın da beraber olacağımız gerçeği, şehitlerin fedakârlıklarını unutmayacağımızın bir göstergesidir. Bugün de yarın da dünya barışını koruma yönündeki kararlılığımız devam edecektir. Ruhlarınız şad olsun" notunu yazarak imzaladı.

Dilek Akşen