Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası, Hangar Bölümü’nde açılan sergi yaklaşık bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan akademisyen sanatçı Dr. Güliz Baydemir Katkar Arka Bahçe’ adlı sergisini Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sanatseverler ile buluşturdu. Sanatçı Dr. Güliz Baydemir Katkar, tuval resminin eşliğinde çeşitli inşaat ve dekorasyon ürünlerini içeren hazır nesnelerle oluşturduğu asamblaj, kolaj ve enstalasyon gibi farklı medyalardaki yapıtlarında doğal/yapay ikiliğini izleyiciye aktarırken malzemeyi manipüle ederek dönüşen bağlamını taklit, benzerlik, inşa ve entropi kavramları üzerinden sorguluyor.
 
 
Sergi hakkında açıklama yapan Dr. Baydemir, “Sergi, güvenli alanlarımız olan evlerimizde özlemini duyduğumuz özgür ve doğal yaşamın kurgusal inşasını, kendini ve tüm çevresini örgütleyebilen insanoğlunun Neolitik dönemden bu yana şehirler inşa ederek konfor alanını genişletirken, günümüzde endüstrileşmeyle birlikte doğaya olan yabancılaşması üzerinden ele alıyor” dedi.
 
 
19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 17:30’da Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası, Hangar Bölümü’nde açılan sergi yaklaşık bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.
 
 
 GÜLİZ BAYDEMİR KİMDİR?
 
1982 yılında Tekirdağ'da doğan Güliz Baydemir, birincilik ile girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden ikincilikle mezun oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Resim Programında Yüksek Lisansını, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalı'nda Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Eserleri yurt içinde ve yurt dışında özel ve kamusal koleksiyonlarda yer almaktadır
 
ÖDÜLLERİ
2007 Talens Üniversiteli Öğrenciler Arası Resim Yarışması, Mansiyon Ödülü
2006 Gelibolu Memorial Club Resim Yarışması Üçüncülük Ödülü
2005 MSGSÜ Sakıp Sabancı Mezuniyet Ödülleri, Resim Bölümü İkincilik Ödülü
2004 Umut Vakfı 10.Bireysel Silahsızlanma Konulu Resim Yarışması Mansiyon Ödülü
2003 Talens Ulusal Üniversiteli Öğrenciler Arası Resim Yarışması, Sulu Boya Kategorisi Birincilik Ödülü.
2003 Talens Üniversiteli Öğrenciler Arası Ulusal Resim Yarışması,Soft Pastel Kategorisi İkincilik Ödülü.
2003 Türk Kalp Vakfı Resim Yarışması İkincilik Ödülü.
2003 İpek Ahmet Merey Resim Yarışması Mansiyon Ödülü
1999 Kadıköy Belediyesi Cumhuriyet'in 75. Yılı Resim Yarışması Birincilik Ödülü
 
Hasan Sami Er