Cumhuriyet Meydanı’ndan tüm dünyaya canlı yayında İstiklal Marşı’nı dinletti. Erken, ayrıca bu sporda Türkiye'ye dünya rekorunu ve altın madalyayı getiren ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.  Şampiyonluk kürsüsünden dünyaya seslenen aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni olan Milli Gururumuz, duygularını Türkçe ifade ederek, “Türkçemiz bizim ses bayrağımızdır” dedi.

2-9 Ekim’de gerçekleştirilen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 6. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda Antalya’nın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirildi ve bu başarılı organizasyona 4 kıta ve 39 ülkeden 124 sporcunun katıldı.
Milli gururumuz olan Çanakkaleli Milli Sporcu Birgül Erken yeni dünya rekorunun sahibi olarak iki altın madalya kazandı. 

“BENİ 100 METREYE GÖNDERECEK DESTEKÇİLER ARIYORUM”
Milli sporcu Çanakkale'nin de desteğini beklediğini daha iyilerini yapabileceğine inancının ve motivasyonunun yüksek olduğunu belirtti.  Rekorunu daha da geliştirip 100 metreye dalan ilk Türk kadını olmayı hedeflediğini belirten Birgül Erken; “Beni 100 metreye gönderecek işbirlikçileri, hayal ortağım olacak sponsorlara ihtiyacım var” dedi.

ÖĞRETMEN  MAAŞI İLE BU KADARINI BAŞARDI!
Her gün 81 metreye dalarak antrenman yapan Milli Sporcu Erken, sponsor arayışına devam ederken tüm giderlerinin bir kısmını sponsorlukla büyük bir kısmını da öğretmen maaşı ile karşıladı.
Peş peşe iki rekor kıran Milli Sporcu Erken,  ilk gün paletli sabit ağırlık master kadınlarda - 60 metreye daldı Yeni dünya rekorunu ve altın madalyayı Türkiye'ye kazandıran Erken, ayrıca bu sporda Türkiye'ye dünya rekorunu ve altın madalyayı getiren ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.
Devam eden yarışmalar da ikinci altın madalyayı üçüncü günde kazanan Milli Sporcu Erken, peş peşe iki rekor kırmış oldu, Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndan tüm dünyaya canlı yayında İstiklal Marşı’nı dinletti.

“BU BAYRAK BU KÜRSÜDE DAİMA ZİRVEDE DALGALANMALI”
İstiklal marşını şampiyonluk kürsüsünde söyleyen ve Çanakkale’de Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan milli sporcu Birgül Erken, coşkusunu, Marşımız çalınırken kürsüde bedenim tüm hücrelerinden geçen bir şey içindeydim. İfade etmek çok zor. İşte o anlarda içime doğan şu oldu. Bu bayrak bu kürsüde daima zirvede dalgalanmalı dedim” dedi.

KÜRSÜDEN DÜNYAYA TÜRKÇE SESLENDİ
Şampiyonluk kürsüsünde duygularını, Türkçe ifade eden Milli Sporcu Erken sözlerine şöyle devam etti: " Türkçemiz bizim ses bayrağımızdır. Bir edebiyat öğretmeni olarak Türkçe konuşmayı seçiyorum. Coşkumu en iyi ana dilimde ifade ederim.  Dünya sıralamasında bir ilk yaşayarak bayrağımla tarihe geçtim, çok heyecanlıyım” dedi.
Milli Sporcu Erken, geçen yıl Bahamalar'da Dünyanın en prestijli yarışması olan  Verical Blue Dünya Şampiyonası'nda  -77 mt çift palet sabit ağırlık branşında ve -78 mt ip destekli sabit ağırlık branşında iki ulusal rekor kırmıştı.

ÇANAKKALE’DEN DESTEK BEKLİYORUM
Milli sporcu Çanakkale'nin de desteğini beklediğini daha iyilerini yapabileceğine inancının ve motivasyonunun yüksek olduğunu belirtti.  Rekorunu daha da geliştirip 100 mt ye dalan ilk Türk kadını olmayı hedeflediğini belirten Birgül Erke; “Beni 100 metreye gönderecek işbirlikçileri, hayal ortağım olacak sponsorlara ihtiyacım var” dedi.

Dilek Akşen