Seçimlerde ÇTSO Başkan adaylarından Selçuk Semizoğlu Beyaz liste ile Kaya Üzen ise Turkuaz liste ile seçimlere girdi. Semizoğlu,  21 komiteden 18 Komite de seçimleri önde tamamladı.  Seçim sonrası ilk açıklamasını yapan Semizoğlu, seçimlere siyasi müdahale olduğu eleştirilerine de yanıt verdi. Semizoğlu, "  Siyasetin bu işlerde işe yaramadığını atanarak seçilmiş olan siyasilerin anlasın. Siyaseti bu odaya sormadık, sokmayacağız. Tüccar kendi temsilcisini sevebilecek kabiliyettedir. Hiç kimse atanmadı.  Bugün herkes seçildi. Çanakkale’mize hayırlı olsun" dedi.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında seçim heyecanı başladı. ÇTSO üyeleri 21 komite' de yeni dönemde görev yapacak olan komite üyeleri ve ÇTSO Meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerde ÇTSO Başkan adaylarından Selçuk Semizoğlu Beyaz liste ile Kaya Üzen ise Turkuaz liste ile seçimlere girdi. Saat 09.00 itibari ile başlayan oy verme işlemi saat 17.00' de sona erdi. ÇTSO Binasında gerçekleştirilen seçimlerde ÇTSO üyeleri 17  Sandıkta oy kullandı. Saatler 17.00' i gösterdiğinde 17 sandıkta oy verme işlemi sona erdi. Sona eren oy verme işleminin ardından oy kullanılan 17 sandıkta sayımlara geçildi. Seçimlere Beyaz liste ile giren Selçuk Semizoğlu 21 komiteden 18 Komite de seçimleri önde tamamladı. Seçimlere Turkuaz liste ile giren Kaya Üzende 21 meslek komitesinden 3 komitede seçimleri önde tamamladı. 

ÇTSO’YA SİYASET SOKMADIK SOKMAYACAĞIZ
Seçimlerde rakibi karşısında yarıcı fakla kazanan Selçuk Semizoğlu yaptığı açıklamada "Demek ki geçmiş dönem görevimizi layığıyla yerine getirmişiz, ÇTSO'nun çıtasını yukarı çıkarmışız ki bu dönem seçimlere bu kadar yoğun bir katılım oldu. Siyasetin bu işlerde işe yaramadığını, lütfen atanarak seçilmiş olan siyasilerimiz anlasın. Siyaseti bu odaya sokmadık ve sokmayacağız. Tacir, tüccar temsilcilerini kendileri seçebilecek kabiliyettedir. Hiç kimse atanmadı bugün herkes seçildi. Çanakkale’mize hayırlı olsun" dedi. Seçimler ile 129 Meslek Komitesi üyesi ve 54 ÇTSO meclis üyesi belirlendi.  Seçim sonuçlarının ardından belirlenen 54 meclis üyesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçin ile 11 kişilik ÇTSO Yönetim Kurulunu belirleyecek. 11 kişilik yönetim Kuruluda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanını seçecek, yönetim kurulu görev dağılımını yapacak.

Ogün İnal