Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, konuya ilişkin, “Çanakkale Savaşları sırasında kahraman Mehmetçiklerimizin uzun zamanlar geçirdikleri siperleri, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yapıyoruz. Siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde ziyaretçimize anlatacağız. Tarihi alanda buluşmak üzere!” ifadelerine yer verdi.
 
Türkiye’nin dört yanından dört mevsim ziyaretçi alan cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale Savaşları’nın geçtiği Gelibolu Yarımadası tarihi alanında yeni bir ziyaret noktası açılmaya hazırlanıyor.
 
Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı,  kahraman askerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında canını düşünmeden savaştığı, türlü destansı hikâyelere şahitlik eden siperler,  aslına uygun şekilde yeniden yapılarak günümüze taşınıyor.
 
Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi’nin hemen arkasına inşa edilen siperler 70 metre uzunluğunda, 2,10 cm yüksekliğinde dönemin şartlarına göre inşa edilecek.
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, konuya ilişkin, “Tarihi alanda en çok ziyaret edilecek yerlerden birisi olmaya aday. Çanakkale Savaşları sırasında kahraman Mehmetçiklerimizin uzun zamanlar geçirdikleri siperleri, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yapıyoruz.  Siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde ziyaretçimize anlatacağız. Tarihi alanda buluşmak üzere!” ifadelerine yer verdi.
 
Hasan Sami Er