Yönetmenliğini Ülkü Sönmez’in  2021 yılında çektiği ve 50’den fazla uluslararası festivale seçilen ve 8 büyük ödül alan “Troya’dan Bir Kesit” filminin devamı niteliğini yaptığı, ilk kez “Troya Kültür Yolu Festivali’nde seyirci karşına çıkan, Troya Müzesi ve Troya kazılarında geçen bir günü konu edinen “Günlerden Troya” isimli belgesel film, Nicomedia Film Awards ödüllerinde en iyi belgesel film kategorisinde ödüle aday gösterildi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Ülkü Sönmez’in belgesel filmi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivalinde izleyici ile buluştu.
Festival paydaşlarından Mahal Sanat içerisinde gerçekleştirilen Kanatlı Sözler/Katmanlar sergisinde Ülkü Sönmez’in “Günlerden Troya” isimli yeni belgesel filmi gösterildi.
Film, Sönmez’in 2021 yılında çektiği ve 50’den fazla uluslararası festivale seçilen ve 8 büyük ödül alan “Troya’dan Bir Kesit” filminin devamı niteliğini taşımaktadır
Troya Müzesi ve Troya Örenyeri’nin gündelik yaşamını ve arka planını farklı perspektiflerden seyirciye aktaran film, sergiye özel yapılan ön gösterim ardından Nicomedia Film Awards ödüllerinde en iyi belgesel film kategorisinde ödüle aday gösterildi.
Dilek Akşen