Hem devlete hem bankalara yüksek miktarda borçlanan esnafa müjde niteliğinde bir haber kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnafa, 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu ödeme imkânı sağlanacak.
2 yıl süren pandemi krizi ile uzun zaman kan kaybeden esnaf, ayağa kalkamadan ekonomik krizin kıskacına girdi. Hem devlete hem bankalara yüksek miktarda borçlanan esnafa müjde niteliğinde bir haber kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu.
Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlattıklarını duyurdu. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkânı sağlıyoruz. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

“TÜM ESNAFLARIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ”
 Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrası açıkladığı esnaf ve sanatkarlar destek paketi ile; Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle, yüzde 7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası, Halkbank'tan kredi kullanıp takibe düşen esnaflarımıza, 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkanı, genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya,yaş sınırını da30'dan 35e çıkarıldığı, Esnaf ve Sanat Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltileceği açıklamalarında bulundu. Paket ayrıntıları ayrıca duyurulacak olup, tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verdi.

Dilek Akşen