Kuraklık riski karşısında önlem almaya devam ettiklerini de ifade eden Başkan Gökhan, “Kuraklığa karşı kuyularımızı açtık. İhalesi yapıldı. Kuraklık yaşaması ihtimaline karşı yer altı sularını kullanmak için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Kuraklık ve susuzluk riski ile karşı karşıya olan dünyada yağış ve mevsim rejimlerinin değişmesi, insanların su kullanım miktarlarında tasarrufu gözden kaçırması barajların doluluk oranlarını doğrudan etkiliyor. Kuraklık riski karşısında önlem almaya devam ettiklerini de ifade eden Başkan Gökhan, “Kuraklığa karşı kuyularımızı açtık. İhalesi yapıldı. Kuraklık yaşaması ihtimaline karşı yer altı sularını kullanmak için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Atikhisar Barajı’nın doluluk oranının yüzde 49 dolu olduğunu açıklayarak su tasarrufu konusunda uyarılarını yineledi ve Çanakkale halkını kuraklık riskine karşı bir kez daha uyardı.
Çanakkale Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında gündem dışı konuşan Başkan Gökhan, "Barajımız yarı yarıya dolu ama suyumuzu tasarruflu kullanmalıyız. Atikhisar Barajında % 49 doluluk oranı var. Su tasarrufuna dikkat edelim. Vatandaşlarımızın su kullanımlarında tasarrufa dikkat etmelerini rica ediyorum. Kuraklığa karşı kuyularımızı açtık. İhalesi yapıldı. Kuraklık yaşaması ihtimaline karşı yer altı sularını kullanmak için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Dilek Akşen