Bitkisel gıda takviyesi ile 5 ayda 20 kilo veren 4 çocuk annesi Mediha Korkut deneyimlerini paylaşarak, “Sağlıklı Yaşam Kulübü”  hakkında bilgi verdi ve  “Kapıdan içeri giren herkes ‘Beni kendime iyi hissettir’ der bizim için, biz burada hem sağlıklı kilo kontrolü yaparak, hem de sosyalleşerek yeni bir hayatın kapılarını aralıyoruz” dedi.
4 çocuk annesi Mediha Korkut, 2 stajyeri ve 11 üyesi ile, Fevzipaşa Mahallesinde açılan “Sağlıklı Yaşam Kulübü” hakkında bilgi verdi.
 Her sabah kahvaltıda buluşarak kulüp etkinliklerine devam eden üyeler hem sosyalleşiyor hem de yeni bir hayatın kapılarını aralıyor.
Bitkisel gıda takviyesi ile 5 ayda 20 kilo veren Kulüp Lideri Korkut deneyimlerini ve bilgilerini şu ifadelerle aktardı:
“ARAYIŞ İÇERİSİNDE İKEN KULÜPLE TANIŞTIM”
“Kilo problemlerim vardı ve bir arayış içerisinde idim.  Sağlıklı yaşam kulübü üyeleri ile cilt bakım etkinliğinde tanıştım.  Aslında o gün bundan çok etkilendim. Ben de kilo kontrolü yapmak istediğimden bahsettim. O zaman çocuklarım küçük olduğu için kulübe gelemedim ama düzenli bir takip programına girdim.  Kendi kendime çok kilo vermek istedim ama kilo kaybederken vücut değerlerinizi de korumanız gerekir. O zaman 85 kilo idim.  5 ayda 65 kiloya düştüm.”
“İKİ KADIN STAJYERİMİZ İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”
“Sonrasında bu kulübün eğitim kampına dâhil oldum.  Ben dört çocuk annesiyim. Gittiğim eğitim kampında öğretmenler, doktorlar vardı ama ev hanımları da vardı. Demek ki bu kulüp, hem bir diplomatın yapabileceği kadar prestijli hem de bir ev hanımının yapabileceği kadar kolaydı. Ben o an ben de yapabilirim dedim.  Staj dönemini atlattım. Sponsorlarımın onayı ile de kendi kulübüme geçtim. Ben de şimdi birçok kişiye destek oluyorum. Dışarıdan takip ettiklerim var, her gün kulübe gelenler var. İkinci ayımızı doldurmadık, şu anda 11 üyemiz var. İki kadın stajyerimiz ile yola devam ediyoruz. Kadın erkek karışık bir kulüp olduk.”
“ÖĞÜN YERİNE GEÇEN GIDA TAKVİYELERİ ALIYORUZ”
“Bizim kulübümüzün ürünleri kilo verdirici ürünler ya da ilaç değildir. Öğün yerine geçen gıda takviyeleri alıyoruz. Bu bize kontrollü bir öğün sağlar. Sadece kilo vermek için kilo almak için de aynı ürünleri kullanıyoruz.  Tamamen bitkisel olan ürünlerimiz uluslararası bir şirkete aittir. 98 ülkede faal olan şirketimiz Türkiye’de 22. yılını doldurdu. Newyork Borsasında işlem görür. Bizim şirketimiz eğitime çok önem verir,3 ay da bir başka bir şehirde kampa giriyoruz.”
“BİRBİRİMİZİ HER YÖNDEN DESTEKLİYORUZ”
Buraya her gün geliyoruz, birlikte kahvaltı ediyoruz. Cilt bakımlarımızı yapıyoruz.  Kilo kontrollerimizi yapıyoruz. Sosyalleşiyoruz.  Biz aynı zamanda sıkılaşarak sonuç alıyoruz.  Ürünlerimiz pahalı değil. Bu sonuçta bir öğün. Öğün için yapacağımız mutfak harcamamızı gıda takviyemiz için kullanıyoruz.   Moral motivasyon bizim için çok önemli. Birbirimize güzel enerji vermek, güler yüzlü davranmak çok önemli. Biz burada bir aile olmaya çalışıyoruz. Kilo kontrolü birazda psikoloji ile alakalı.  Hızlı kilo alıyor ya da veriyorsak bir yerlerde ters giden bir şeyler var demektir. Biz burada birlikte mutlu olmayı, huzuru, eğlenmeyi, üretmeyi öğreniyoruz. Birbirimizi her yönden destekliyoruz. İşten çıkıp gelenler de var, evden çıkıp gelenler de.  Biz birbirimize nasılsın sorusunu içten soruyoruz. Biz her kapıdan gelen kişinin ‘Beni kendime iyi hissettir’ dediğini bilerek içeriye girdiğini düşünürüz.  Bu işin bir felsefesi var, bir maneviyatı var. Biz tohumdan sofraya felsefesi olan ürünleri kullanıyoruz. Şirketimiz tarlaların üzerindeki hava sahasını bile satın almıştır, üstünden uçak dahi geçmez. Çiftçilerin tamamı eğitimlidir. Ürünlerimizin yan etkisi yoktur, çok özel hastalıkların dışında herkes kullanabilir.”
“VÜCUT ANALİZLERİ DE YAPIYORUZ”
“Cilt bakımı da bizim için çok önemli. Sadece iç beslenme değil, dış beslenme de bizim için çok önemli. İlk seans hediye oluyor, beş aşamalı bir uygulama yapıyoruz. Genelde herkes bu cilt bakımı koltuğundan memnun ve cildi nefes almış olarak kalkıyor. Hatta cilt bakımı hediyesi alan herkes bir yakınına bu bakımım hediye de edebiliyor.  İç beslenme programımızı bu aşamada anlatıyorum. Cilt bakımı hediyesi alan herkes üç günlük beslenme programımıza misafir olabilir.  Vücut analizleri de yapıyoruz.”
“KONTROLSÜZ KİLO VERENLER KASTAN MI YAĞDAN MI KİLO VERDİĞİNİ BİLMİYOR”
En çok sorulan soru bu ürünleri ne zamana kadar kullanacağız. Biz Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş normal değerlere göre konuşuruz. Normal değerlerine gelen kişi günlük beslenmesine devam ederse kişi sonucunu koruyor. Kişiye sürekli ürün yüklemiyoruz.  Yani biz ürünleri kullanırken aynı zamanda nasıl besleneceğimiz konusunda da kişiye eğitimler veriyoruz. Spor öneriyoruz ama beslenme ile desteklenmezse kişi kas kaybı yaşar. Kas kolay kazanılan bir şey değil.  Kontrolsüz kilo verenler zayıfladıklarında kastan mı yağdan mı kilo verdiğini bilmiyor.”
“ARTIK DAHA ZİNDE UYANIYORUZ”
Kulüp üyelerinden Stajyer Yüksek Lisans Öğrencisi Havvagül Düzün de deneyimlerini aktararak, “Ben bu kulübe geldiğimden beri sabahları zinde kalkıyorum. Bazen ders çalışmaya bile halim olmazdı. Artık çok daha mutluyum. Kilo alamıyordum, artık ideal kiloma ulaştım. Güne güzel başlıyorum,  bu benim sosyal hayatıma da yansıyor. Kendimi her yönden desteklediğim için iyi hissediyorum” dedi.
Üç çocuk annesi Stajyer Nazife Özcan Oral, “Sabahları çok geç ve yorgun uyanıyordum. Artık üç çocuğuma yetişiyorum, çalışıyorum, ayrıca kulübe geliyorum. Evde çocuklarla oyun oynayacak kadar enerjik hissediyorum. Tüm bu değişimler bir ayda oldu.
Diksiyon Eğitmeni Sedef Onan Dinler , “Ben gebelik planladığım için daha farklı bir süreçte ilerliyorum. Ben gebe kalmadan önce kilo kontrolü yapmak üzere buradayım. Doktordan da onay olarak bu kulübe geldim. Ben iki haftada bir kilo verdim, bunu tek başıma asla yapamazdım. Ön yargılı başladım ama bağırsak problemim bile çözüldü. Çok enerjik hissediyorum” dedi.
Dilek Akşen