Abdullah Köklü’nün Bakırköy Kaymakamlığı’na atanmasının ardından, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine vekâlet eden Celil Sezgin, bu göreve asaleten atandı.
Bayramiç Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görevde bulunduktan sonra, Bayramiç İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü yapan, 2012 yılında ise Çanakkale İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü olarak atanana Celil Sezgin, 7 yıldır Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Celil Sezgin, Çanakkale bürokrasisindeki başarılı yükselişinde bir kademe daha atladı.  Ağustos ayındaki kararnameyle Genel Sekreter Vali Yardımcısı Abdullah Köklü’nün Bakırköy Kaymakamı olarak görevlendirilmesiyle birlikte Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine vekalet eden Celil Sezgin, bu göreve asaleten atandı.

CELİL SEZGİN KİMDİR?
1971 yılında Çanakkale ili Bayramiç ilçesi Karaibrahimler Köyü doğumludur. İlkokulu aynı köyde okudu. Orta ve Lise eğitimini Bayramiç İmam Hatip Lisesi’nde devam eden Sayın Celil SEZGİN, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1993-2004 yılları arasında Bayramiç Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görevde bulundu. 2004 yılında Bayramiç İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü, 2006-2009 yılları arasında Bayramiç ve Ayvacık İlçe Özel İdaresi müdürü görevlerini yürüttü. 2012 yılında Çanakkale İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü olarak atandı. 2015-2022 yılları arasında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten SEZGİN, 21.09.2022 tarihinde, Bakanlık onayı ile Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanmıştır. Sayın Celil SEZGİN evli ve iki çocuk babasıdır.

Dilek Akşen