Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, tarihi eserlere ulaşmak ve muhafaza etmek amacı ile başlattığı ‘Sahip Çıkalım’ projesini duyan Emekli Yüzbaşı Arı savaş materyallerini Alan Başkanlığı’na bağışladı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları başta olmak üzere, vatandaşlarda bulunan tarihi eser niteliğini taşıyan materyalleri toplamak, koruma altına almak ve sergilemek amacı ile başlattığı ‘Sahip Çıkalım’ projesi kapsamında tarihi eserler toplanmaya devam ediliyor.
Alan Kılavuzu Emekli Yüzbaşı Rıdvan Arı da 20 yıldır Tarihi Alandaki anlatımları esnasında karşılaştığı ve büyük bir saygı ile muhafaza ettiği savaş materyallerini "Sahip Çıkalım" projesi kapsamında Tarihi Alan Başkanlığına teslim etti.
Alan Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Emekli Yüzbaşı Rıdvan Arı yaklaşık 20 yıldan beri Tarihi Alandaki anlatımları esnasında karşılaştığı ve büyük bir titizlikle muhafaza ettiği savaş materyallerini ‘Sahip Çıkalım’ projesi kapsamında Başkanlığımıza teslim etmiştir. Çanakkale Savaşları dönemine tarihlenen askeri kültür varlıklarının ait olduğu topraklarda korunması, yaşatılması ve topluma kazandırılması adına verdikleri katkılardan ve göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Şenay Azman