Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle kazının belgesel çekimini gerçekleştiren yapımcılar Sacit Altun ve Çetin Özdemir’ in de bulunduğu incelemelerde Vali İlhami Aktaş’ a Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail Özer tarafından İnkaya Mağarasında yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.
 
Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail Özer tarafından Vali İlhami Aktaş’ a İnkaya Mağarası kazılarında Orta Paleolitik Dönemde (250 bin -50 bin yıl) bölgedeki çakmaktaşı ve sıcak su kaynakları nedeniyle yoğun bir insan yerleşiminin varlığının ortaya çıkarıldığı, şu ana kadar 20 bin civarında yontma taş alet ve parçası elde edildiği ve kazının bilimsel bulguları sayesinde Paleolitik Dönemde Anadolu ile Balkanlar arasındaki insan göçlerine de ışık tutacağı bilgileri verildi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail Özer, desteklerinden dolayı Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti.
 
İnkaya Mağarası Kazı çalışmalarının hem bölge hem de ülke turizmi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, Kazı başkanı Prof. Dr. İsmail Özer ve ekibine kazı çalışmalarında başarılar diledi.

Haber Merkezi