Çanakkale Tabip Odası Başkanı Doktor Ayşe Güneş Çanakkale Tabip Odası adına yaptığı Basın açıklamasında sendikaların ve TTB'nin desteklediği grev kararına yönelik Çanakkale de sosyal medya üzerinden hekimlere hedef alan hakaret ve nefret içerikli paylaşımlar ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 
Kin Ve Nefret Duyguları Oluşturabilecek Bir Saldırıya Girişmiştir
 
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Doktor Ayşe Güneş Çanakkale Tabip Odasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Çanakkale'de sosyal medya hesapları üzerinden hekimleri hedef alan ve hakaret içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Güneş açıklamasında "Sizlerle Çanakkale’mizde sağlık çalışanlarına karşı yapılan sözlü bir saldırıyı paylaşmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Üstelik bu sözlü saldırı ne ilk ne de sondur. AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olduğu bildirilen Emin Başol isimli şahıs 15 Eylül 2022’ de kendi sosyal medya hesabı üzerinden sağlık çalışanlarına ağır hakaret ve sözlü saldırıda bulunmuştur. Bu içerik birçok sosyal medya ve yerel gazetede paylaşılmıştır. Tepkilerin ardından bu paylaşımı kaldırmış olsa da sarf edilen sözler telafi edilemez niteliktedir. Söz konusu şahıs, 15/16 Eylül 2022 tarihinde sendikaların kararı ve TTB’nin desteği ile üniversitelerde hayata geçirilmiş olan “Özlük Hakları Eylemine yönelik sözleriyle halkımızda kin ve nefret duyguları oluşturabilecek bir saldırıya girişmiştir. Bu dil ilk defa karşımıza çıkmamaktadır. Bu sebeple çok yadırgadığımız söylenemez. Bu şahsın yöneticisi olduğu partinin iktidarı süresince, başta sanatçılar ve hekimler olmak üzere halkın değişik kesimleri neredeyse her gün aşağılanmış, dil koparmadan, memleketten kovulmaya kadar akla hayale gelmeyen saldırılara maruz kalmıştır." dedi
 
Bu Kadar Hakarete Hiç Uğramamıştık
Güneş açıklamasının devamında son 20 yılı baz alarak yaptığı değerlendirmede he4kimlerin son 20 yılda hiç olmadığı kadar hakarete ve aşağılamaya uğradığını belirterek "Sağlık mesleği ve hekimler son 20 yılda, tarihimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar hakarete uğramış ve aşağılanmışlardır. Hastanelerinde canla başla çalışan arkadaşlarımız ülkeden kovulmuşlardır. İktidarın uyguladığı politikalar ile sağlık alanında bizzat yarattığı şiddet, adaletsizlik kargaşa ortamında sağlık emekçilerinin eylemleri ve tepkiler meşrudur. Bu eylemler hekim sendikaları, Tabip Odaları tarafından desteklenmektedir. Dolayısıyla saldırılar, hakaretler bütün camiaya yöneliktir. İktidar temsilcilerinin doktorları hedef gösterme çabalarının halkımızda da olumsuz tepkiler oluşturduğunu biliyoruz. İktidar temsilcilerinin, iktidarı oluşturan partinin yöneticilerinin sağlık çalışanlarını ve özellikle hekimleri hedef göstermek yerine yok saydıkları sorunları çözmeye odaklanmaya, çalışanlara hakaret etme alışkanlıklarından vazgeçmeye davet ediyor ve bekliyoruz. Ülkemizin değerli sağlık iş gücünün saldırılar, hakaretler ve aşağılamalar karşısında yurtdışında bireysel çözümlere ulaşma çabaları üzüntü vericidir.  Bu sonucun müsebbibi iktidardır. Şiddetten arındırılmış nitelikli çalışma ve yaşam ortamları yaratarak çözümler üretilmesi ise ivedi beklentimizdir. Hastaneden randevu alamayıp sağlık hizmetlerinden yoksun kalan halkımızın sorunlarının çözümü iktidarın elindedir. Bu şiddet ve tehdit iklimine karşı sağlık emekçileri, hakları için emek mücadelesi veren örgütlerde birleşerek tepkilerini göstermeye devam edeceklerdir. İktidar partisi yöneticilerini bir kez daha sağlık çalışanlarına karşı saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.
 
Enishan Keskin