ÇANAKKALE ETABI BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU
 
4 gün süren yarışlarda Sıralama Turlarının ardından, Çanakkale Truva Atının önünden Seremonik Start ile verildi. yarışların sonraki 3 gününde yarışçılar Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde 550 km uzunluğunda toplam 8 Özel Etap'ta en iyi dereceği almak için yarıştılar.  Etapların içinde Çanakkale Merkezde hazırlanan 3 Super Stage Seyirci Etabı da yer aldı. Yarışın toplam etap uzunluğu 900 kilometreydi.
Çanakkale merkezde oluşturulan  Yaklaşık 6 km uzunluğundaki Seyirci Etabında aynı çizgiden ve aynı anda start alan iki yarış aracı, bir köprü geçişi ile birleşen “8” biçimindeki ikiz parkurları tamamlayıp finiş noktasına en kısa zamanda gelmeyer çalıştı.
 
DERECEYE GİRENLER ÖDÜL VE KUPALARINI ALDI
 
Zorlu etapların ardından 25 Eylül akşamı Truva Atı önündeki dev sahnede düzenlenen Baja Troia Türkiye 2022 Ödül Töreninde, dereceye giren ekiplere kupaları verildi. Gecede Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan adına Belediye Başkan yardımcısı İrfan Mutluay, GSGM Müdürü Ömer Kalkan, FIA Gözlemcisi Raymond Johansson yarışçılara kupalarını verdi.
24 aracın tamamlayabildiği zorlu yarış sonunda otomobil kategorisinde Rally Raid Team Türkiye adına yarışan Türk ekip Mert Becce - Sertaç Tatar birinciliğin sahibi oldu. Rally Raid Team Türkiye adına yarışan Becce-Tatar, bu derece ile bu yıl Doğu Avrupa Offroad Serisi Birinciliği'ni kazandı. Otomobil kategorisinde İtalya'dan Antonio Ricciari - Morosi Simona ikinciliği ve yine İtalya'dan Moro Stefano - Manoni Daniele üçüncülüğü elde etti. SSV sınıfında ise Bulgaristan'dan Murat Kapanoğlu - Aleksandar Trendafilov ilk sırayı elde ederken, Mert Öztiryaki - Ömer Güneş ikinci ve Diren Üykü - Baran Aşkın da üçüncü oldular. 
Raid kategorisinde birinciliği Erdem Ömür – Kerem Kileci ekibi alırken, ikinci Ahmet Terece – Ulaş Germen, üçüncü Ersın Sezgin – Enis Sezgin ekibi oldu. Bu yıl ilk kez verilen "En Centilmen Ekip" ödülünü ise iki ekip paylaştı. Mahir Alp - Aker Alp ve Abdullah Turgut - Bayram Eyri ekipleri, bu anlamlı ödülleri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz’dan aldı.
 
Enishan Keskin