Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları etkinlikleri Lapseki Belediyesinin 2. kordonda hazırladığı alanda yapılan konser ile final yaptı. Pop müziğinin yeni yıldızları olan Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut'un sahne aldığı 100. yıl kurtuluş konserinde alanı dolduran gençler hit pop şarkıları eşliğinde kurtuluşu doyasıya kutlayarak unutulmaz bir gece yaşadılar.

BURAK BULUT VE KURTULUŞ KUŞ İKİLİSİNDEN MUHTEŞEM KURTULUŞ KONSERİ
25 Eylül' de Lapseki' de gün boyunca devam eden lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri muhteşem bir final ile noktalandı. Kutlamaların finalinde Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş Lapsekinin 2. kordonunda kurulan 1915 Çanakkale boğaz köprüsü manzaralı sahnede birbirindern hareketli parçalarını seslendirdi. Sevmedim Deme, Karalaya Karalaya, İçime Ata Ata şarkıları ile Youtube’de tıklanma rekorları kıran ve kısa sürede milyonların sevgisini kazanan Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ikilisi Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında lapsekili ve konseri izlemeye dışarıdan gelen gençlere unutulmaz bir konser verdi. Çanakkale’nin dört bir yanından konser alanına gelen gençler kurtuluş konserinde Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş ikilisinin söylediği şarkılara eşlik etti. Dansçılarında yer aldığı sahnede Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ikilisi Muhteşem performansları ile adeta Lapseki’yi salladı. 

KÖPRÜDE 100. YILA ÖZEL IŞIKLANDIRMA
Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünün final etkinliğinde 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü'de Lapsekinin kurtuluşuna özel ışıklandırıldı.  Kurtuluş konserinde sahneye çıkan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz amaçların gençlerin 100. kurtuluş yıldönümünde eğlenmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş'a Lapseki' nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına plaket verdi. Plaket töreninin ardından 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü Lapseki'nin 100. kurtuluş yılına özel olarak kırmızı ve beyaz renklere büründü ve ardından da havai fişek gösterisi başladı. Karanlık gökyüzünde patlayan havai fişekler ve köprünün kırmızı beyaz görüntüsü muhteşem bir kare oluşturdu.

Enishan Keskin