“Hedefiniz Troya Müzesi”
Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Türkiye’nin ve birçok ülkenin dört bir yanından gelen bisikletli ile Cumartesi günü Troy Park AVM önünde başladı.  Vali Orhan Tavlı’nın start verdiği festivalde sporcular Pazar günü Gelibolu maratonu ile devam etti.  Kale Grubu'nun isim sponsorluğu ile destek verdiği Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’nde Vali Tavlı bisikletlilere seslenerek, “Hedefiniz Troya Müzesi, Troya’ya selamlar gönderiyorum” dedi.
Sporcular için Dünyanın en önemli antik yerleşmelerinden Troya Kenti’ne rotanın çevrildiği etkinlikte “Troya” etabı düzenlendi. Turun ilk etabının geçtiği bu güzergâh, geçtiğimiz Ekim ayında açılan Troya Müzesi’ne de ev sahipliği yapmasından ötürü yeni bir cazibe noktası olarak öne çıkıyor. Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Troia Etabı 2 bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.  Festivale; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Aziz Sinan Alp, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Orhan Tavlı, “Hepiniz hoş geldiniz, hedefiniz Troia Müzesi, Troya’ya selamlar gönderiyorum, hayırlı sürüşler diliyorum” dedi. Türkiye’nin çeşitli illerinden Çanakkale’ye gelen bisiklet severler ‘Tarihin İzinde Sürüyoruz’ sloganı ile Troya etabını gerçekleştirdi. 64 kilometrelik parkur Troya Müzesi’nde son buldu.
Dilek Akşen