İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kordon Boyu, Yeni Kordon, Özgürlük Parkı ve alışveriş merkezinde 15 Temmuz Resim ve Fotoğraf sergisi vatandaşlara kapılarını açtı.
15 Temmuz Darbe Girişimin 3’üncü yılında, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında gün boyu anma etkinlikleri hayata geçirildi.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, darbe akşamında ajansların çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Sergide 40’ın üzerinde fotoğraf yer aldı. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi 19 Temmuz’a Kadar Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde görülebilecek. Kordon’da bulunan Truva Atı yanındaki alanda da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen sergide, Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı halkın ve emniyet güçlerinin kahramanlığını, cesaretini anlatan fotoğraflar yer aldı. Vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan sergi gün boyu ziyaretçilere açık kaldı.

Dilek Akşen