BALIK TEZGAHLARINDA YOĞUNLUK
 
Çanakkale merkezde her Cuma günü kurulan halk pazarı bu hafta fiyatları ile Çanakkalelilerin yüzünü güldürdü.  Cuma pazarının ana girişinde bulunan vatandaşlar fiyatları uygun olan Palamutları satın almak için adeta birbiri ile yarıştı. Palamut mevsiminde fiyatların uygun olması nedeni ile Çanakkaleliler fiyatları 35 - 50 ve 60 TL olan palamutlardan bol bol satın aldı. 
 
GİYİM REYONLARINDA UYGUN FİYATLAR DİKKAT ÇEKTİ
 
Bu haftaki Cuma pazarında yoğun olan reyon kategorilerinden biride giyim reyonlarıydı. Giyim reyonlarında tek tek ve yığma şeklinde satışa sunulan giyim eşyaları uygun fiyatları ile dikkat çekerken giyim reyonlarına özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşan kış için mont, yelek, sweatshirt, pantolon, kazak, eksiklerini gidermek için Cuma pazarı fiyatlarına bakmak için giyim reyonlarını ziyaret eden bayanlar piyasa fiyatlarının altında uygun buldukları fiyatları görünce fırsatı kaçırmadılar.
 
DOMATES 10 TL, KARPUZUN KILOSU 10 TL 
 
Sebze ve meyve reyonlarında da fiyatların normal seyretmesi Cuma pazarına gelen Çanakkalelilerin yüzünü güldürdü. Cuma pazarı en kalabalık günlerinden birini yaşarken Kış aylarında kilosu 50 TL’den satılacağı tahminleri yapılan domates 10-12 TL fiyatı ile tezgahlarındaki yerini aldı. Birçok bayan kış hazırlıkları için domates, kornişon turşu, taze fasulye ve kapya biber gibi ürünlerinden konserve ya da turşu yapmak için kilolarca satın aldı. Kapya biber sezonun en düşük fiyatı ile tezgahlarda kilosu 10 TL fiyatı ile satışa çıktı. Süt mısırların tanesi 5 liradan satıldı. 
 
İŞTE PAZAR FIYATLARI 
 
Cuma pazarında Limonun filesi 10, patlıcan 12, bamya 25, kapya biber 10, salatalık 8, sivri biber 25, börülce 40, patates 10, kabak 10, dolmalık biber 20, havuç 10, soğan 10, lahana 10, sarımsak 15-40, kornişon 25, tarla domatesi, 10, Kumkale domatesi 8 ve pembe domates ise 12 TL’den tezgahlardaki yerini aldı. Mısır tane 5, Bayramiç beyazı 15, kudret narı 20, muz 30, elma 10, şeftali 7 buçuk, karpuz 10, hünnap 20, üzüm çeşitleri 15, mandalina 20 ve sezonun son kavunlarının kilosu 5-8 TL arasında değişti. Marul 10, yeşil soğan 5, nane 5, maydanoz 3, reyhan 5,ayşe hatun 20, kereviz 5, dereotu 3 ve roka 5 TL’den alıcı buldu.
 
Ogün İnal