Kendi sahnelerinde sergiledikleri oyunlarını aynı zamanda Anadolu turneleri ile tiyatro severlere ulaştırmak isteyen sanatçılar, ekim ayının gelmesi ile hareketlendiler.
Bu turnelerden nasibini alan Çanakkale de bu yılsonuna kadar tiyatroya doyacak.
Doğu Demirkol 17 Aralık 2022 Cumartesi günü İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Saat:20.30’da sevenleriyle buluşacak.
Stand-up gösterileri kapalı gişe oynayan Ahlat Ağacı, Ölümlü Dünya, Bayi Toplantısı filmlerindeki başarılı performansının ardından, ‘Doğu’ dizisinin ilk sezonunun çekimlerini tamamlayan komedyen Aralık ayında Çanakkale’de olacak.
Türkiye, Avrupa ve Amerika’da ve dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterisinde kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol, şimdiden zirveye çıktı bile.
22 Kasım 2022 Cumartesi günü yine İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Saat:20.30’da Çanakkalelilerle buluşacak olan Meksika Açmazı Türkiye'nin açık ara en çok dinlenen mizah programı. Şimdi ise artık sahnede! Mesut Süre, Anlatanadam ve Fazlı Polat'ın benzersiz sahne performanslarıyla canlı bir gösteri olarak sunulacak. Kesintisiz kahkaha vadeden gösteri Kasım ayında seyirci ile buluşacak.
Molière tarafından yazılmış bir oyun olan Kibarlık Budalası, seyirlik bir oyun. İlk temsili 14 Ekim 1670’de Şambord Şatosu’nda Fransa Kralı XIV. Louis önünde yapılmıştır olan bu oyun 15 Kasım 2022 Cumartesi günü İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde Saat:20.30 seyirci ile buluşacak. Başrollerini Hakan Altıner, Aydan Şener, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu’nun oynadığı oyunun Özeti şöyle:
17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak... Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir soylu ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence âşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

Hasan Sami Er