Birçok İnsan zaman zaman çeşitli konularda evham, endişe ve takıntılara kapılabilir. Ancak çoğu kez bu duygular ile baş ederek günlük yaşamını etkileme noktasına varmadan çözüme kavuşturabilir. Takıntılı düşüncelerin günlük yaşamımızı ve günlük aktivitelerimizi etkileyecek düzeye gelmesi durumunda aklımıza obsesif kompulsif bozukluk adı verilen ruhsal bir rahatsızlık gelmelidir.

Obsesyon Nedir?
Kişinin zihnine gelmesini engelleyemediği zihninden uzaklaştıramadığı düşünce ve dürtülerdir. Obsesyonel düşünceler kişide yoğun kaygı ve huzursuzluk hissi yaratır ve oldukça kişiyi rahatsız eder.
Kişiler obsesyonların neden olduğu yoğun kaygı ve huzursuzluk hissini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bazı yineleyici davranış ve zihinsel eylemler sergiler. Bu zihinsel eylemlere ve yineleyici davranışlara da kompülsiyon adı verilir. Bir çok obsesyon ve kompulsiyon çeşidi vardır.
İfadelerinde bulunan Uzman Klinik Psikolog Nilgün Özlem Karakuz Kişilerin bu gibi durumlarda mutlaka bir psikoloğa danışmaları önerisinde bulundu.

Haber Merkezi