Bu sene Ralli ve Raid kategorisinde toplam 41 ekip zorlu etaplarda yarışacak. Baja Troia Türkiye Çanakkale etabı sıralama turlarının ardından kordonda bulunan Truva atından verilen Seremonik Start ile başladı.

41 EKİP YARIŞIYOR
İstanbul Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası BAJA TROIA TÜRKİYE’de tüm hazırlıklar tamamlandı. EETTS / Doğu Avrupa Off-Road Serisi’nin bir ayağı olarak organize edilen BAJA TROIA TÜRKİYE, bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’nin görsel ve tarihi zenginlikleri içinde hazırlanan muhteşem etaplarla start alacak. Ralli ve Raid kategorisinde toplam 41 ekip kayıt yaptırdı. Türkiye ekiplerin yanı sıra İtalya, Bulgaristan, Yunanistan’dan gelen ekipler Servis Alanına giriş yaptı.

ÇANAKKALE ETABI BAŞLADI
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle düzenlenen organizasyona Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi de destek verdi. 4 gün sürecek Baja Troia Türkiye Çanakkale etabı yarışlarında ilk olarak Çanakkale şehir girişinde bulunan alanda sıralama turları yapıldı. Ardından kordonda bulunan Truva atı önünde Seremonik Start verildi.

ZORLU ÇANAKKALE ETABI 900 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA
Sonraki 3 gün içinde Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler köyleri çevresinde 550 km uzunluğunda toplam 8 Özel Etap bulunuyor. Etapların içinde Çanakkale Merkezde hazırlanan 3 Super Stage Seyirci Etabı da yer alıyor. Yarışın toplam etap uzunluğu 900 km. Yaklaşık 6 km uzunluğundaki Seyirci Etabında aynı çizgiden ve aynı anda start alan iki yarış aracı, bir köprü geçişi ile birleşen “8” biçimindeki ikiz parkurları tamamlayıp finiş noktasına en kısa zamanda gelmeyi hedefleyecek.

Enishan Keskin