Koro müziğinin akademik, sanatsal ve kültürel yapılarda etkileşimini, uluslararası tecrübede uzman koro şefleri ve eğitmenler eşliğinde uygulamalı eğitim programları ve performanslarıyla Ulusal boyutta geniş bir koro ağı çerçevesinde gerçekleştirilen bir eğitim modeli olan 100 Ses Koro Okulu Genel Yönetmeni Öğr. Gör. Mete Gökçe sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Güzel Haberler mesajı verdi.
Mesajına “Emeği geçen herkesi tebrik eder, sevgiler sunarım. İfadeleri ile başlayan Gökçe şöyle devam etti; “100 Ses Ankapella Korosu; Koro tarihimizde yıldızlı bir yere sahip olan ve ülkemizin en önemli koro şeflerinden biri olan Doç. Ahter Destan’ın yönetiminde, geçmiş zamanda; ulusal ve özellikle uluslararası alanda önemli başarılara imza atan, koro müziğine değerli katkılar sunan bir gelenek olan Ankapella Korosu yeniden hayat buldu. 100 Ses Koro Okulunun, ulusal amaçları yanında, uluslararası koro müziği alanında da etkin çalışmalar ve üretimler yapmak üzere çalışmalarına başlayan 100 Ses Ankapella Korosu, ulusal katılımla ve bir sanat kurulu marifetiyle, 2021 pandemi döneminde çalışmalarına 100 Ses Koro Okulu çatısı altında başladı. 2021'de yapılan koro seçmeleriyle ilk çalışmalara geçildi ve 16-24 Temmuz 2022 Çanakkale’de ilk yüz yüze kampını gerçekleştirerek, Çanakkale Uluslarası Koro Festivali'ne katılan, verdiği ilk konserleriyle, Ankapella'nın günümüzde yeniden ‘100 Ses Ankapella Korosu’ olarak doğduğu haberini sevinçle paylaşıyoruz.” Şeklinde ifadeler kullanan Gökçe mesajına şöyle devam etti; “100 Ses Ankapella Korosu, çevrimiçi ve yüz yüze kamp modeliyle eğitimlerini sürdürürken, eğitimci kadrosunda 100 Ses Koro Okulu Sanat Kurulu üyeleri olan, Koro Şefi Doç. Ahter Destan, Koro Şefi Dr. Nikolay Merdzhanov, Koro Şefi Dr. Mete Gökçe ve Uzman Müzikolog Ersin Antep yer alıyor. 100 Ses Ankapella Korosu 2022-2023 dönemi çalışma ve projeleri yakında sizlerle paylaşılacaktır.”
Mesajının son cümlesini şöyle paylaştı; “Ülkemize ve koro müziğimize yararlı olması ve katkıda bulunması dilek ve heyecanımızla…”

Şenay Azman