Her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen Biga Fuarı 30 Eylül Cuma günü saat 14.30’da Biga Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak olan açılış töreni başlayacak.
SİZLERİ GÜNEY MARMARA’NIN EN BÜYÜK FUARINA DAVET EDİYORUZ
Bu yıl 30 Eylül-01-02 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 16’ncı Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı (Biga Fuarı) ile ilgili hazırlık çalışmalarını koordine etmek amacıyla  Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı yapıldı. Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan başkanlığında yapılan toplantıya, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Çınar, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran, Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Caner Şık, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, Bahçeli Köyü Bigalı Gazi Mehmet Çavuşu Anma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necdet Özer, Biga Amatör ve Sportif Balıkçılık Derneği Başkanı Cengiz Güler, Biga Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği Başkanı Recep Duran, Biga Fuarı Tertip Komitesi Başkanı Cüneyt Oflaz, komite üyeleri Jale Kırbaş ve Hakan Akın ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu katıldı. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan toplantıda yaptığı açıklamada; Biga’da faaliyet gösteren tüm dernek yöneticilerine seslenerek bu yıl; 30 Eylül - 02 Ekim 2022 tarihlerinde 16’ncısı yapılacak olan Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın 30 Eylül Cuma günü  saat 14.30’da Biga Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak olan açılış törenine tüm Bigalıları davet etti.
REKABETİN ARTTIĞI, FARKLILAŞAN PAZAR YAPISINDA FARK YARATMAK İSTİYORUZ
Doğan 30 Eylül’de başlayacak olan Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada "Günümüzde farklı ya da aynı sektörde faaliyet gösteren pek çok firmanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan bir tanesi, üretici ile tüketicinin sınırlı düzeyde iletişim kurabilmesidir. Dolayısıyla, üreticiler giderek zorlaşan rekabet koşulları içerisinde bir yandan üretim teknolojilerini geliştirmeye, bir yandan rakiplerini takip etmeye, diğer yandan da mevcut ve yeni müşterilerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu açıdan bakıldığı zaman, fuarların önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Zira fuarlar günümüz pazar koşullarında üreticiyi tüketici ile alıcıyı satıcı ile buluşturabilen verimli bir aktivitedir. Fuarlar, fuarın düzenlendiği sektöre ait pek çok firmayı fuar alanında buluşturmakta; yeni ortaklıkların kurulmasına imkân sağlamaktadır. Güney Marmara’nın en büyük tanıtım etkinliği olan Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nı (Biga Fuarı) 30 Eylül günü Biga’daki tüm kamu, belediye ve meslek kuruluşları ile el ele vererek bir kez daha açıyoruz. Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, Belediye Başkanlığımızın, Ticaret Borsamızın, Ziraat Odamızın, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarımızın, tarım ve hayvancılık ile ilgili birliklerimizin, Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerimizin de katkıları ile destek verdiği fuarımızda tarım, hayvancılık ve teknolojileri alanında potansiyel alıcılar ile birebir bağlantı kurarak bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimizi bir adım daha öne çıkarmak ve rekabetin arttığı, farklılaşan pazar yapısında fark yaratmak istiyoruz. 30 Eylül 2022 tarihlerinde Biga Belediyesi’ne ait 22 bin metrekarelik kapalı pazar yerinde düzenleyeceğimiz ve saat 14.30’de açılış kurdelesini keseceğimiz Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na; kısa adıyla Biga Fuarı’na katılımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Enishan Keskin