12 Ağustos1993 tarihinde Çanakkale Çıraklık Eğitimi Merkezi’nde müdürlük görevine atanan Mehmet Pehlivan, 14 Eylül 994 tarihinde makamında görevi başında vurularak şehit edildi.
 
Eğitim şehidi Mehmet Pehlivan, vefatının 28. yılında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından "Vatanı uğruna canını feda eden Millî Eğitimimizin aziz şehidini rahmet ve minnetle anıyoruz" vurgusu ile paylaşılarak anıldı.Her yıl olduğu gibi vefatının 28. yılında da okuldaki mesai arkadaşları, öğrencileri ve sevenleri Mehmet Pehlivan'ın Işıklar Köyü Mezarlığı’ndaki mezarı başında ve farklı ortamlarda anma programını gerçekleştirdiler.

Öğrenciliğini Endüstri Meslek Lisesi’nde yaptıktan sonra aynı okulda öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yapmıştı. Daha sonra 12 Ağustos1993 tarihinde o gün ki adıyla Çanakkale Çıraklık Eğitimi Merkezi olan okula müdür olarak atanan Mehmet Pehlivan, 14 Eylül 1994 tarihinde makamında görevi başında şehit edildi. Bu elim olay sonucunda görev yaparken şehit olduğu okula "Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi" adı verilerek yaşatıldı. Mehmet Pehlivan’ın vefatının yıldönümlerinde, her yıl olduğu gibi 14 Eylül 2022 Çarşamba günü, öğretmen arkadaşları, mesai arkadaşı ve öğrencisi Mustafa Topaloğlu ve öğrencisi Seyfi Özen'in hazırladıkları anma programından sonra, Işıklar Köyündeki mezarı başında Kuranı Kerim okunarak, dua edildi.

Endüstri Meslek Lisesi Derneği Mehmet Pehlivan’ın ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak kendisini unutmadı: “Okulumuzda öğrencilik, öğretmenlik ve eğitim yöneticilik görevlerinde bulunan eğitim şehidimiz Mehmet Pehlivan'ı rahmet ve özlemle anıyoruz.Saygılarımızla, Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği”

Enishan Keskin