Çanakkale temsilcisi Bigaspor, Biga İlyas Bayram Stadı’nda TFF 3.Liginde mücadele veren Akhisarspor ile karşı karşıya geldiği müsabakada konuk etti. Tribünleri tıkabasa dolduran taraftarlarla beraber Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan da izledi. 
Oldukça zevkli geçen karşılaşmada taraftarının desteğini de arkasına alan Bigaspor, 16 yaşındaki futbolcusu Alperen Akar'ın 29’uncu dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Daha sonra karşılıklı atakların yaşandığı maçta başka gol olmayınca müsabaka, Bigaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
 
aSpor’un canlı yayınladığı maçta Akhisarspor’u kupada dışına iten Bigasporlu futbolcular, maç sonunda sevinçlerini tribündeki taraftarlarıyla büyük coşku ile yaşadılar. Seyirciler, uzun süre ayakta alkışladıkları futbolcularla karşılıklı tezahürat yaparak galibiyeti kutladılar. Daha sonra bayram yerine dönmüş soyunma odasına giderek kutlama yapan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, oyuncuları tebrik ederek başarılarının devamını dilediler ve hep beraber bu fotoğraf çektirerek bu tarihi galibiyeti ölümsüzleştirdiler.
Bilindiği üzere Akhisarspor, Spor Toto Süper Lig'de yer aldığı 2018 yılında Türkiye Kupası'nı finalde Fenerbahçe'yi mağlup ederek kazanmış, 3 sene önce de kupada Galatasaray'la final oynamıştı.
Bigaspor ise kendi sahasında ilk kez Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayarak tarih yazdı. Aynı zamanda oynadığı bir maç ilk defa ulusal kanaldan canlı yayınlandı.

Hasan Sami Er