Geçtiğimiz gün Çanakkale DKMP’dan yapılan bir paylaşımla, yaralı bir Balaban Kuşu için, tedavi sürecinin başlandığı bildirildi. Yapılan paylaşımda: “Onlar için hizmetin saati yok. Çünkü Yaban Hayatı bize emanet. Kritik süreci atlatması umuduyla” denildi.
Paylaşımın ardından gün gün gelişmeler aktarıldı. Balaban Kuşu (Botaurusstellaris), Veteriner Hekim Meltem Dimişgi tarafından su dolu bir kabın içinde rehabilitasyon tedavisine tabi tutuldu ve sonra fizik tedavisi yapıldı. Veteriner Hekim tarafından uygulanan tedavi anları sosyal medyadan görüntülü olarak aktarıldı. Görüntüler oldukça çok beğeni topladı.
 
Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle yaralı hayvanlara yönelik çalışmalarla beğeni topluyor. Veteriner Hekim Meltem Dimişgi il genelinde çok sayıda hayvanın tedavilerini gerçekleştirdi. Bundan önce, Kızıl Akbaba, Flamingo yavrusu, Caretta Caretta, Peçeli Baykuş, kamyonun çarpmasıyla annelerini kaybeden 3'ü erkek 2'si dişi 5 kirpi gibi birçok vahşi hayvan için uygulanan tedavi süreçleri de paylaşılmıştı.

Hasan Sami Er