Biga 18 Eylül Gençlik ve Spor Kulübü’nün 13 yaşındaki oyuncusu Kuzey Kazan, Anadolu Efes altyapısına transfer oldu.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan bilgilendirmede, “Kulübümüzün başarılı sporcularından 2009 Doğumlu Kuzey Kazan Eurolig Şampiyonu Anadolu Efes Spor Kulübünün altyapısına transfer olmuştur. Kuzey, bu transfer sonrası eğitim hayatına da tam burslu olarak Okyanus Kolejinde devam edecektir.
Kulübümüzden çıkıp Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Anadolu Efes Spor Kulübü altyapısında mücadele edecek sporcumuzun üzerinde emeği geçen kulüp antrenörlerimize, değerli ailesine ve genç kardeşimizin sporla tanışıp hayatını şekillendirmesinde emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz.
Biga 18 Eylül Gençlik ve Spor Kulübü olarak, ilçemizin genç bireylerinin hayatlarına dokunabilmek amacıyla çıktığımız bu yolculukta bir sporcumuzun daha hayatını basketbol aracılığı ile şekillendirecek olması bizlere gurur ve mutluluk vermektedir. Bu sezon Anadolu Efes formasını terletecek Kuzey Kazan kardeşimize yeni takımında sakatlıktan uzak başarılı sezonlar dileriz.
Türk Basketbolunun köklü kulüplerine ve milli takımlara sporcular yetiştiren kulübümüz ilçemizin gençlerine en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Daha önce yapmıştık, yine yaptık, tekrar yapacağız. Tarih tekerrürden ibarettir” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi