Çanakkale Ahmet Alp bebek ile tanışmıştı SMA Tıp 1 hastalığı ile.  Hastalığın tedavisinin olması amansız hastalık için en büyük umuttu. Fakat tedavinin belirli bir kiloya kadar yapılmasının şart olması da en zor yanı. Tedavinin en büyük sorunu da yaklaşık 2 milyon dolar olan tedavi ücretiydi. Alp bebek’in tedavisinde yapılan yardımlar. Yapılan bağışlar ile Çanakkale tek yürek oldu ve Ahmet Alp bebeğin tedavisi için gerekli tedavi ücreti toplandı ve Ahmet Alp amansız hastalıktan kurtulmak için tedavi oldu ve hayata döndü. Şimdi  minik Merve bebeğin hayata tutunmasını sağlamak için düzenlenen kampanyaya gücümüzde yardım etme zamanı. Zor değil 2 milyon dolarlık tedavi ücreti de gözümüzü korkutmasın. Minik Merve’nin kampanyasına destek veren ve tüm Çanakkale’yi kampanyaya destek olmaya çağıran Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sosyal medya paylaşımında ifade ettiği gibi “YİNE BAŞARABİLİRİZ”
MİNİK MERVE HAYATTA KALMAK İÇİN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 2016 yılından 2019 yılına kadar yaşamını müteahhitlik yaparak sürdüren Ferdi ve Tuğba Tekin ailesinin kötü kaderleri  minik kızları Merve’nin SMA Tip 1 ölümcül kas hastalığına yakalanmasıyla başlamıştı. Kızının SMA hastası olduğu nu öğrenen Müteahhit Baba kızının hastalığını yavaşlatmak için tüm imkanlarını seferber edip minik kızlarını tedavi ettirmeye çalıştı. İlk olarak hastalığın hızını yavaşlatan Türkiye’deki adı Spinrazaolan ve fiyatı 125 bin dolar olan ilaç tedavisine başlandı. Kızlarının tedavisi için  tüm mal varlığını  satarak kızının hayatta kalması için ilacı tedarik etmeye çalışan baba bu nedenle mal varlığını da kaybetti. Tedavi devam ettirilemedi.
“GELİBOLU SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TEDAVİ PARASINI TOPLAMAK İÇİN ETKİNLİKLER DÜZENLİYOR”
Minik Merve’nin durumlarından haberdar olan Gelibolu’daki sivil topluk örgütleri minik kızı yaşatmak gerekli tedavinin yapılmasını sağlayacak olan tedavi ücretinin toplanması için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan etkinlikler gerçekleştirdiler.  Sivil toplum örgütlerinin etkinlik ve çalışmaları Merve’ye umut, olurken sosyal medya üzerinde de minik Merve’nin tedavi parasının toplanabilmesi için yardım kampanyaları yapıldı.
GÖKHAN’DAN DESTEK  “YİNE BAŞARABİLİRİZ” 
Minik Merve’nin hayata tutunması için yapılan Tüm yardım kampanyaları devam ederken minik Merve’nin yardım kampanyasına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan destek geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bigalı Ahmet Alp bebeğin başarılı yardım kampanyasını hatırlattı. Gökhan “Yine Başarabiliriz” diyerek paylaşımında  “Çanakkale Gelibolu'da yaşamını sürdüren Tekin Ailesinin en küçük üyesi Merve'nin, biz büyük Çanakkale ailesinin desteğine ihtiyacı var, yine başarabiliriz, Haydi Çanakkale Merve'ye Umut Olmaya “ ifadelerine yer verdi.
MERVE İÇİN BU SEFERDE BOLAYIR’DA ETKİNLİK DÜZENLENİYOR
SMA Tip 1 hastası minik Merve için Gelibolu’da sivil topluk örgütleri tedavi  için gereken ücreti toplaya bilmek için etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Merve için bugün Gelibolu’nun  Bolayır  köyü sahili Evim Sitesi önünde etkinlikler gerçekleştirilecek. Saat 16.30’da başlayacak olan etkinliklerde gönüllü yiyecek satışı, Çocuklara için yüz boyama ve palyaço gösterisi, Bolayır sahili temizleme etkinliği, konser ve dans gösterileri yer alacak. Etkinliklerden elde edilen gelir mini,k vermenin tedavi ücretinin karşılanması için açılan kampanya’ya bağışlanacak.
Ogün İnal