İskele Meydanı’nda bulunan yolcu duraklarının önüne yapılan granit taşları vatandaşları yaralıyor. Arabaların park etmemesi için kullanılan ve granitten yapılmış dikdörtgen prizma şeklindeki taşların kaldırımdaki taşlarla renklerinin aynı olması, boylarının kısa olması ve kenarlarının keskin olması sebebi ile vatandaşları yaralamaya devam ediyor.

Görüntü olarak oldukça cazip olan taşların bu derece sağlıksız olacağı düşünülemezdi elbet. Bir vatandaş haber merkezimize gelerek ayağındaki yarayı gösterdi. Kendisinin iskele meydanındaki durakta beklerken minibüsün gelmesi ile hareketlendiğinde buradaki taşa takıldığını anlatarak şöyle dedi: “Durakta otobüs bekliyordum. Beklediğim otobüs gelince kalabalıkla beraber otobüse binmek için hareket ettim. Fakat önümdeki taşı görmeyince takıldım ve üzerinden neredeyse uçarak yere kapaklandım. Bir ara bacağımın kanadığını gördüm baktım ki boydan boya kesilmişti.”

Şikâyetçi olduğunu tekrar ederek devam etti: “Benim ayağımın kesildiğini gören biri anlattı. Bir kadıncağız da yine bu taşa takılarak düşmüş ve kolu iki yerden kırılmış. Demek ki kaza geçiren sadece ben değilmişim. Bu durumda belediyenin acilen buna çözüm bulması gerek. Yoksa vatandaşlar benim gibi yaralanabilir ve tedavisi mümkün olmayan kazalara da sebep olabilir” dedi.

Hasan Sami Er