Haberimizde Atalık tohumların en iyilerinden seçilerek nesilden nesile aktarılan Bayramiç domatesi becerikli ve çalışkan üreticilerin ellerinde satışa sunulduğunu yazmıştık. Çiftlik köyü üreticilerinden İbrahim Eroğlu ve ailesi hiç bir kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan tamamen kendi yetiştiricilik teknikleriyle 1 kiloya yakın büyüklükte domatesleri yetiştirmeyi başarmışlardı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu da bu çalışmalardan övgü ile bahsederek “Oldukça ince kabuklu olması, orta sulu, gerçek domates tadı kokusuna sahip, kendine has görüntü ve şekilde Bayramiç domatesi salataların ve yemeklerin olmazsa olmazı. Lezzetini en çok Bayramiç’ten uzakta yaşayanlar özlüyor. Bayramiç pazarında genelde öğleye kadar tükenen domateslerin tanesi ortalama 750 gram ile 1 kilo arasında değişiyor. Tebrikler bereketli olsun afiyetle yenilsin inşallah” demişti.
Bu haberin çıkması üzerine gazetemiz haber kanalına fotoğraf gönderen Mustafa Arslan, kendi domateslerinin daha da büyük olduğunu iddia etti. Elindeki tartıda bir domatesin yaklaşık 1.430 gram geldiği görülürken, domatesin büyüklüğü gerçekten dikkat çekiciydi. Kemel Köyü’nde bu domatesi yetiştirdiğini açıklayan Arslan, daha da büyüğü varsa hodri meydan dedi.

Hasan Sami Er