Narkotik ekiplerinin il ve ilçelerde gerçekleştirdiği 61 operasyonda 71 kişi gözaltına alınırken 3 kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri ise bir haftada gerçekleştirdiği operasyonlarla 6 kişiye adli işlem yapıldı. Operasyonlarda uyuşturucu ve kenevir ele geçirildi.
Gelecek neslimiz olan gençleri uyuşturucu bataklığına çekmek isteyen ve gençliği zehirleyen tacirlere yönelik hem kent merkezinde hem de kırsalda çalışmalar aralıksız sürüyor. Jandarma ve polislerin nefesi zehir tacirlerinin ensesinde olurken, yapılan operasyonlarla Çanakkale adeta zehirden arındırılıyor.  Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinde il merkezi ve ilçelerimizde uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik 18 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında 61 olaya müdahale edildi. Operasyonlarla gerçekleştirilen müdahalelerde 71 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem gerçekleştirildi. Operasyon sonrasında gözaltına alınan 71 kişiden 3’ü tutuklanarak ceza evine konuldu.  Yapılan operasyonlarda ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan 17 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan firariler de mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme 13 kişinin tutuklanmasına karar verirken 4 kişi serbest bırakıldı. Yapılan yakalamalar neticesinde şüphelilerden 11.710 gr. Esrar, 200 gr. Skunk, 162 gr. Metamfetamin, 48 gr. Bonzai, 32 adet Sentetik Ecza, 24 kök Kenevir Bitkisi, 2 adet Tabanca, 47 adet Mermi ve 4.250 TL Para ele geçirildi.

Jandarma Kırsalda Zehir Avında
İl ve İlçe merkezlerinde Narkotik timleri gece gündüz çalışarak zehir tacirlerine geçit vermezken Kırsalda ise Jandarma ekipleri, zehir tacirlerinin ensesini bırakmıyor. Kırsalda uyuşturucu madde imal ve ticareti, yasadışı ekim alanı tespit etmek ve çalışmalar gerçekleştirmek amacı ile son bir haftadır kırsalda ürütülen çalışmalarda birçok operasyon gerçekleştirildi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, hassas burunlu arama köpeklerinin de katılımı ile 1643 kök kenevir bitkisi, 120 gram metamfetamin, 73 gram kubar esrar, 189 gram kenevir tohumu, 1 adet 7.65 mm ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 6 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 1 adet hassas terazi ele geçirildi.
 
Enishan Keskin