Çanakkale’de randevu alıp da hastaneye gidemeyen ve randevusunu da iptal etmeyen vatandaşların sayısı %23 olarak açıklandı.
Neredeyse tüm polikliniklerde hastane randevusu bulmak artık nerede ise imkânsız hale geldi.   Alo 182 ya da e- devlet uygulaması üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar iki haftalık dolu bir randevu takvimi ile karşılaşıyor ya da en iyi ihtimalle iki hafta sonrasına randevu bulabiliyor.
RANDEVUYA GİTMEYENLERİN ORANI %23
Öte yandan, randevu alıp da hastaneye gitmeyen üstelik randevularını iptal etmeyen vatandaşların sayısı da oldukça fazla.
''Randevu alamayan vatandaşlarımızın hizmete erişimine katkıda bulunalım'' diyerek, randevu sisteminde yaşanan karmaşa ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, randevuya gitmeyen hastaların oranının %23 olduğu belirtildi.
GİTMEDİĞİNİZ RANDEVUYU İPTAL EDİN
 “Değerli Halkımız, İlimizde, MHRS randevularının yaklaşık %23’ü “gelinmeyen ve iptal edilmeyen” randevulardan oluştuğu görülmektedir. MHRS’de yoğunlaşan talebe cevap vermek, MHRS kolaylığından yararlanma oranını yükseltmek amacıyla, haklı sebepler doğrultusunda gidemeyeceğiniz muayene randevularını iptal ederek, randevu alamayan vatandaşlarımızın hizmete erişimine katkıda bulunalım” ifadeleri kullanıldı.

Şenay Azman