Yurdun dört bir yanından Çanakkale’ye gelerek vatan borcunu ödemek için 116. Jandarma Eğitim Komutanlığında vatani görevini yapan 3. devre acemi erlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

ACEMİ ERLER USTA ER OLDU
Vatanı görevini yapmak için 116. Jandarma Eğitim Komutanlığında eğitim gören Jandarma erleri, acemilik görevlerini tamamladı. 2002/2 tertip erlerin yemin töreni önceki gün 116. Jandarma Eğitim Komutanlığında gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Sabri Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale İl Emniyet Müdür Vekili Yaşar Parlak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yüzbaşı Ercan Oran, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve erlerin aileler katıldı.
TÖREN BÜYÜK ÇOŞKUYA SAHNE OLDU
Yemin törenine asker aileleri de katıldı. Yenin töreninde coşku dolu anlar yaşandı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.  Ardından acemi erlerin ant içme töreninde Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan ve 2002/2 tertip 3. devre erler adına Jandarma Er Ahmet Tutkaç tarafından konuşma gerçekleştirildi. Konuşmalar sonrasında 2002/2 tertip erler adında Jandarma Er Furkan Bıyıklı tarafından “Mehmet Toprak Oldu” adlı şiir okundu. Ardından birliğe ilk katılan Jandarma Er Merdan Solmuş tarafından Mehmetçik yaş kütüğüne plaket çakıldı.
MEHMETÇİKLER AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
2002/2 tertip 3. devre acemi erlerin ant içme töreninde Çanakkale Vali İlhami Aktaş tarafından birliğe ilk katılan Jandarma Er Merdan Solmuş’a ve eğitimlerde başarı gösteren erlere ödül verildi.   Belge takdiminin ardından erler yemin töreni gerçekleştirdi.  Törende erler ellerini silah ve bayrak üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından usta erler törene gelen aileleri ile bir araya geldiler.
Ogün İnal