Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD II Programları kapsamında kırsal kesimlere verilen destekler artıyor. TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğünde  destek almaya hak kazan üç proje için imzalar atıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14 Ocak 2022 tarihinde On Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmıştı.  2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılan başvurular, bir bir değerlendiriliyor. 31 Aralık 2023 tarihi itibari ile tamamlanacak olan IPARD II Uygulama dönemi başvuruları devam ederken, destek almaya hak kazanan şirketlerle sözleşmeler de imzalanıyor. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme adı altında açılan başvurular kapsamında Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları ve Yenilenebilir Enerji Tesisleri kapsamında  yapılan  başvurular değerlendirilirken, destek almaya hak kazanan projelerle için ise imzalar atılıyor.

Bu kapsamda Turizm alanında Gökçeada İlçesinde iki yeni 'Kırsal Turizm' yatırımı için sözleşmeler imzalandı ! Gökçeada Kuzu Limanında, Turans Turizm Tic. Ltd. Şti.' ne ait 17 oda kapasiteli otel yatırımı ve Gökçeada Eşelek Köyünde, Hasan Batıkan Yılmaz tarafından yapılacak 12 oda kapasiteli otel yatırımını desteklemek üzere sözleşmeler imzalandı. Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) projelerini  destekleme kapsamında ise bir imza atıldı. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) üretim yapan, Aldo Dondurulmuş Gıd. San. Paz. Ve Tic. Ltd. Şti.' ne ait GES yatırımı için sözleşme imzalandı.

 Haber Merkezi