Bu yıl organizasyonu İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlenerek tüm izinleri almış ve hazırlıklara başlamıştı. Ancak yapılan açıklamada “Gökçeada'da her yıl düzenlenen 15 Ağustos Meryem Ana Panayırı'nın bu yıl 'şikâyetler' nedeniyle iptal edildiği” açıklandı.
Dernek, açıklamasında, “Çeşitli şikâyetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yüzyıllardır imece olarak süregelen panayırımızın ticari bir faaliyete dönüştürülmeye çalışılmasına karşı olduğumuzu ifade etme ihtiyacı hissediyoruz” ifadeleri de yer aldı.
Her yıl Gökçeada'da Ağustos ayında düzenlenen etkinliğe Türkiye ve Yunanistan'dan on binlerce kişi katılmaktaydı. Derneğin, panayırdan elde edeceği gelir, eğitim-öğretim faaliyetleri ve panayırın yapıldığı Tepeköy'ün ihtiyaçları için kullanılacaktı.
Dernek, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamayla ‘CİMER'e gelen şikayetler üzerine bu yıl panayırı gerçekleştiremeyeceklerini’ açıkladı.
Açıklamasında, "Gökçeada Kaymakamlığı’ndan izin alınarak tüm hazırlığını yaptığımız panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

Hasan Sami Er