İndirimli Satışlar 15 Ağustos Pazartesi Günü Esnaf Kredi marketlerinde başlayacak. Yüksek enflasyon altında ezilen ve alım gücü düşen vatandaşa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ dan dan betsek geldi. Yüksek fiyatlar nedeni ile temel gıda ürünlerini bile anmakta zorlanan vatandaşlara başta et olmak üzere 33 kalem üründe %30 ila 35 civarında indirim geliyor. İndirimde temizlik malzemeleri ve çocuk bezi de bulunurken tarım kredi marketlerinde satılacak indirimli ürünlere Çanakkaleliler Kepez beldesinde, Çanakkale Merkez ve ilçelerinde bulunan Tarım Kredi marketlerinden ulaşabilecek.

İNDİRİMLİ SATIŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

Yüksek enflasyon ve sürekli artan fiyatlar karşısında eriyen alım gücü ile giderlerini karşılamaya çalışan vatandaşlar zor durumda. Fiyat artışları ile temel gıda haricindeki masraflarını kısan hatta durduran vatandaşlar gıda fiyatlarındaki artış ile de şaşkına döndü, yaz aylarında olunmasına rağmen sebze ve meyvelerdeki fiyat artış yine mutfaktaki tencereyi ve ismi orta direk olan ama resmi rakamlara göre avlık sınırı altındaki ailelerin sofralarını vurdu. Tüksek enflasyonun neden olduğu pahalılık ve alım gücünün düşmesi nedeni ile harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi marketlerinde satılan ürünlerde indirim yapılması talimatını vermişti.  Önceki günde yine Tarım kredi marketlerinde büyükbaş hayvan etlerinin yüzde 30-35 arasında indirimle satılacağını ifade edilmişti. Tarım ve Kredi Kooperatifleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla marketlerde fiyat indirimine gitti. Marketlerdeki indirimler, 15 Ağustos Pazartesi'nden itibaren başlayacak. Tarım Kredi, ilk etapta 33 temel üründe indirime gidecek ve bu indirimler devam edecek.

"KIRMIZI ET’ TE DE YÜZDE 30 İLA 35 ARASINDA İNDİRİM UYGULANACAK"

Tarım kredi Marketlerde 15 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 33 ürünü kapsayacak olan indirimlere büyükbaş hayvan etlerinde etlendi. Buna göre büyükbaş hayvan etlerinde de   %30-%35 indirim uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kırmızı ette de indirim uygulaması ile ilgilide "Biz laf değil iş üretiriz. Tarımdan istihdama, Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar Tarım Kredi Kooperatifleri talimatı aldı. Bundan böyle koyun kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanıyla konuştum, Bakanımda konuştu, Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30, 35 indirimle onların da satışına başlayacağız."ifadelerine yer verdi.

İNDİRİMLİ ÜRÜNLERE ÇANAKKALELİLER 2 NOKTADAN ULAŞABİLECEK

1 Ağustos Pazartesi günü tarım kredi marketlerinde başlayacak olan indirimli satışlarda Tüm ürünlerde neredeyse başa baş yani kar marjı çok düşük tutacak şekilde fiyat belirleniyor. Pazartesi günü başlayacak indirimli satışlarda ise kar marjı gözetilmeyecek. Bu arada 15 Ağustos Pazartesi günü tüm Türkiye’de tarım kredi marketlerinde başlayacak olan indirimli ürünlerde bekli oldu buna göre vatandaşlar tarım kredi marketlerinden, Makarna, Un, Salça, Pirinç, Bulgur, Mercimek, Nohut, Fasulye, Şeker, Ayçiçek Yagı, Zeytinyağı, Tavuk Ürünleri, Tam Yağlı Süt, Yarım Yağlı Süt, Yumurta, Peynir, Tereyagı, Bal, Zeytin, Çay, Türk Kahvesı, Patates, Kuru Soğan, Karpuz, Kavun, Çamaşır Deterjanı, Bulaşık Deterjanı, Çamaşır Suyu, Sıvı Sabun, Peçete, Rulo Havlu, Kolonya ve Bebek Bezlerini %39 ila ^% arasındaki indirimli fiyatları ile satın alabilecek. Çanakkaleliler bu indirimli ürünleri Kepez beldesinde, Çanakkale Merkez  ve ilçelerinde bulunan Tarım Kredi Marketlerinden temin edebilecekler.

Ogün İnal