Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, gölet ve barajlardaki balık çokluklarının korunması, iç sularımızdaki stokların takviyesi ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 110 bin adet aynalı sazan yavrusu Ayvacık Barajı ve  Çamköy Göletlerine bırakıldı.
Balıklandırma projesi 1959 yılında başlarken, son on yılda büyük çoğunluğu sazan olmak üzere doğal alabalık, çipura, levrek, kalkan, granyöz, mersin balığı, lahoz ve yayın balıklarından toplamda 350 milyon adet balık kaynaklara bırakıldı. Bakanlığın yürüttüğü balıklandırma programı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığı ile ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması amacı ile yürütülen proje kapsamında Ayvacık İlçesinde baraj ve Göllere sazan yavrusu bırakıldı. Proje kapsamında
Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilen toplamda 110 bin adet yavru sazan balığı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında düzenlenen programa Kaymakam İlker Eker, kurum amirleri ve Muhtarlar katıldı. Düzenlenen törende yavru sazanlar Ayvacık Barajı ve Çamköy  Göletine bırakıldı.
 
Şenay Azman