Cinayet sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan G.K. "Ayşe Korur Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ben namusumu temizledim, herkese duyurulur" ifadelerini paylaştı.

ELİNDE TÜFEKLE EVE GELİP EŞİNİ VURDU

Korkunç cinayet Çanakkale’nin Ezine ilçesi Şeferşah Mahallesi Çay Sokak’ta gerçekleşti. Önceki akşam 21.30 civarında G.K kayınpederinin Çay sokaktaki evine geldi. G.K Boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Korur ile görüşmek istediğini söyleyerek kayınpederinin evini giren G.K.   Fuhuş yaptığı iddiası ile eşi Ayşe Korur’u yanında getirdiği tüfekle vurdu. G.K. eşini vurduktan sonra evden çıkarak olay yerinden kaçtı. Eşinin av tüfeğinden çıkan fişeklerin hedefi olan Ayşe Korur olayın ardından Ezine Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Ayşe korur hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili arama çalışması başlattı. Eşine tüfekle vurarak öldüren G.K. emniyet kuvvetleri tarafından her yerde aranıyor.

ŞİDDET GÖRDÜĞÜ GEREKÇESİ İLE BABA EVİNE TAŞINMIŞ

Ayşe Korur 15 yıllık eşi Gencay Korur' dan sürekli şiddet gördüğü gerekçesi ile geçtiğimiz yıl babasının evine taşınmış. Babasının evine taşınan Ayşe korur eşi G.K:’ ye boşanma davası açmış.  Ezine ve çevresinde düğünlerde piyanistlik yapan G.K. eşinin evi terk etmesini  ve boşanma davası açmasını kabullenemediği belirtilirken G.K. ‘nin kendi sosyal medya hesapları incelendiğinde G.K.’nın boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Korur ile ilgili çok sayıda iddiayı yayınladığı görüldü.

ÇİFTİN KIZLARININ SOSYAL MEDYADAKİ VİDEOSU ŞAŞIRTTI

G.K’nin cinayetten kısa süre önce sosyal medya hesabına bakıldığında 2 kızının ’da babalarının sosyal medya hesabından anneleri Ayşe Korur’u ile ilgili hiç uygun olmayan ifadeler ile annelerini kötüledikleri bir yayın yaptıkları da görüldü. Çiftin iki kızı G.K.’nın sosyal medya hesabından canlı yayında,  annelerinin kendileri ile hiç ilgilenmediğini, ailelerinin paramparça olduğunu, annelerinin başka erkekler ile gezdiğini, uygunsuz hareketlerine tanık olduklarını, babalarının anneleri ile barışmak için çok uğraş sarf ettiğini anlattıkları görüldü.

NAMUSUMU TEMİZLEDİM

Eşi Ayşe Korur’u tüfekle vurarak öldüren katil GçK.’nin, Cinayetin ardından sosyal medya hesabında duygu durumuna “Gururlu hissediyor”  yazarak yaptığı paylaşıma öldürdüğü Eşi Ayşe Korur’un fotoğrafını ekleyerek "Ayşe Korur Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ben namusumu temizledim, herkese duyurulur" yazdı. Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Cinayetin ardından kaçan G.K’yi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.
 
KADIN CİNAYETİNE ÇIĞ GİBİ TEPKİ YAĞDI

Her yerde aranan katil G.K.’ya cinayetin ardından çığ gibi tepki yağdı. Kendine ait Sosyal medya hesabında uyuşturucu kullandığını da itiraf eden G.K ya CHP Çanakkale İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivanda tepki gösterdi. Güneş Pehlivan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “ Ezine'de Gencay Korur, boşanma aşamasında olduğu ve kendisine karşı koruma talebinde bulunmuş olan eşini katletti. Herkese açık olan facebook hesabından cinayeti adım adım planladığı video ve paylaşımlarından sonra "namusunu temizlediği için gururlu olduğuna" dair son bir paylaşım yapmış. 2 gün önce "yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiğini" anlatmış. 3 gün önce, 10 yaşından büyük olmadığı görülen 2 kız çocuğunu, hitabet sanatında en uzman kişilerin bile doğaçlama olarak konuşamayacağı bir akıcılıkta, hiç duraksamaksızın 1 saat boyunca konuşturduğu bir canlı yayında anneleri hakkında karalayıcı konuşmalar yaptırmış. Cinayet haberi çıkar çıkmaz, trol çeteleri çocuklara yaptırılan bu konuşmayı dillerine dolayarak algı operasyonuna başlamış. Medyada çıkan önceki kadın cinayeti haberlerinden ve haksız tahrik indirimlerinden dersine çalışmış gururlu katil Gencay. Kadını katlettiğini itiraf edip, bu konuda kendini gururlu hissettiğine göre mahkeme tarafından kesin hüküm verilmesini beklemeksizin kendisine "katil" diyebiliriz değil mi? Bu cinayet, bir kadını canavarca hisle öldürüp üzerine beton dökenlere haksız tahrik indirimi verenlerin, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmekle övünenlerin zaferidir. Daha kaç kadını, korumak mümkün olmasına rağmen, göz göre göre işlenen cinayetlere kurban verelim? Sıra kime geldi? En son kaça olur?” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal