YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puanlarına göre tercihlerini yaptılar 5 Ağustosta sona eren tercihlerin ardından heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Her yıl olduğu gibi en çok tercih edilen üniversitelerden biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bu yıl kaç öğrencinin tercih ettiği ve kaç öğrencinin Çanakkale’ye geleceği merakla bekleniyor. 15-20 Temmuz tarihleri arasında açıklanacak olan Üniversite tercih sonuçları’ nın ardından Çanakkale’de üniversite kayıtları için yoğunluk oluşması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE ADAY ÖĞRENCİLERİNİN ÇOMÜ’YE İLGİLİ HER YIL ARTIYOR
Yüksek Öğretim Kurumları sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversite öğrenci adayları aldıkları puanlara göre tercihlerini yaptılar ve 15-20 Ağustos’ta açıklanacak olan Üniversite tercih sonuçları bekliyorlar. Öğrenci tercihlerinde her geçen yıl bir basamak daha yükselen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu yıl da lisansta  hem yeni hem de eski bölümlerde kontenjanlar açtı.  ÇOMÜ’de en çok kontenjan ise Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinde açılmıştı. Tercihlerini yapan öğrencilerin  Çanakkale’yi ne kadar tercih ettiği ise merakla bekleniyor. Çağın teknolojisi ve Ülkenin yöneldiği gelecek doğrultusunda her geçen gün kendini yenileyerek, modern çağa uygun bölümleri bünyesinde barındıran, artık öğrenciler tarafından tercih edilmeyen bazı bölümleri de kaptan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi her geçen yıl öğrenci tercihinde prestijini arttırıyor. Geçtiğimiz sene pek çok bölümde Ülke genelinde gerçekleştirilen sınavda sıralamaya giren öğrencilerin tercih ettiği ÇOMÜ bu sene de yeni öğrencilerin  gözdesi olması bekleniyor.

ÇOMÜ ÇOK SAYIDA KONTENJAN AÇTI
Bu yıl 18 Fakültede ve 10 Meslek Yüksekokulunda farklı bölümlerde eğitim alacak öğrenciler için lisansta 5 bin 257, Ön Lisansta ise 4 bin 831 Kontenjan açan Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesinde kontenjanların ne kadar dolacağı merakla bekleniyor. Artık tercihlerini tamamlayan öğrencilerin ÇOMÜ’ yü ne kadar tercih ettiği ise 15-20 Ağustosta açıklanacak Üniversite tercih sonuçlarında belli olacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 175’er kontenjan ile  bu yıl en çok kontenjan açtığı fakülteler ise Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi oldu. 134 kontenjan ile Hemşirelik bölümü takip etti.  Öğrenci kenti  Çanakkale’ye geçtiğimiz yıl 7 bin in üzerinde öğrenci tercih yaparken, açılan kontenjan ile bu yıl öğrencilerin ÇOMÜ’yü daha fazla tercih etmesi bekleniyor.

ÖĞRENCİ KAYITLARI 22 AĞUSTOSTA BAŞLIYOR
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar bu seferde kayıt heyecanı ve koşuşturmacası başlayacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde 2022 – 2023 Akademik yılı kayıtları her üniversitede olduğu gibi hem elektronik ortamdan, hem de yüz yüze olarak yapılabiliyor. Elektronik Kayıtlar 22-24 Ağustos tarihleri arasında, yüz yüze kayıtlar ise 22 ila 26 Ağustosta tarihleri arasında yapılacak.

Ogün İnal